29 Haz 2008

ZEYTİNYAĞLI KARALAHANA SARMASI







MALZEMELER
1 kilo karalahana
5 adet kuru soğan
1 adet domates
1,5 çaybardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlik bulgur
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydonoz
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonsuyu
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu suda en az yarım saat ıslatıyoruz.Tencereye zeytinyağını alarak ısıtıyoruz, soğanı ekleyip pembeleştirdikten sonra rendelenmiş domatesi ilave edip biraz suyunu çekince ayıklanmış kuş üzümü ve iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve bulguru ilave edip biraz kavuruyoruz, 1 bardak suyu ekliyoruz. En son olarak baharatları , şekeri, maydonozu ve naneyi ekleyip hafif suyunu çekene dek pişiriyoruz. Yıkadığımız lahanaları kaynar suyada hafif haşlıyoruz, daha sonra lahanaların içine içten koyarak sarıyoruz.Tencereye dizmeden evvel dibine 2 -3 adet lahana döşüyoruz. dizdiğimiz sarmaların üzerine yarım limon suyu ,2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2,5 bardak suyu gezdiriyoruz.Üzerine bir tabak kapatıp , kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .

3 yorum:

Unknown dedi ki...

canim arkadasim ilk yorumu insallah ben yakalamisimdir :))
cupcakeler nefissss karalahanada onunla yarismis canim ellerine saglik hic karalahana dolmasi denemestim bizim bildigimiz salatasini yaptigimiz lahanami yoksa baska bir cesidi dahami var
merak ettim canim cok nefis gorunuyor ellerine dert gormesin marifetli arkadasim benim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

merhabalar..
blogcudaki sorunlar ve de bnm gün telaşım temizlik derken epeydir ugrayamadım size..umarım iyisinizdir...tatilde gelince pc de tabii bana daha az kalıyor 2ay daha sabredeccc..güzel günler sizle ve sevdiklerinizle olsun..sevgiyle kalin..selmahlc..

Adsız dedi ki...

Karalahana dolması valla gözlerimi alamadım aynen annemde böyle güzel yapar. Allah razı olsun ellerine sağlık canımm. Aleyna-Dilara