10 Eki 2010

VİŞNE SULU ELMA TATLISI

VİŞNE SULU ELMA TATLISI
6 adet sert yeşil elma (ben kırmızı sert elmayla yaptım)
2 su bardağı vişne suyu
1,5  su bardağı şeker
İstenirse içine karanfil, çubuk tarçın konulabilir.
ÜZERİNE
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt 
Kiraz şekeri ( ben vişne koydum)
İÇİNE
İri çekilmiş ceviz ve kuru üzüm( tarifinde yoktu ama ben ilave ettim )
Krem şanti yerine kaymak ile servis yapılırsa çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum .
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup içlerini kabak oyucu ile oyuyoruz, bir tencereye dizdiğimiz elmaların üzerine vişne suyunu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte  hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Ateşin altını açarak şerbetin buharlaşıp  koyu bir kıvam almasını ve  elmalara hem parlaklık hem renk vermesini sağlıyoruz, bu aşamada sürekli şerbeti küçük bir kepçeyle elmaların üzerlerine gezdiriyoruz 15 dakika kadar pişirip şerbeti  bal kıvamına gelince ateşten alıp şerbetten son bir defa daha üzerlerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Tencerde kalan şerbeti bir kaba alarak sonradan üzerlerini süslemek üzere bekletiyoruz .Soğuyan elmalarımızın içine ceviz ve kuru üzümleri doldurup süt ile çırptığımız krem şantiyi sıkarak vişne veya kiraz  şekeri ile süsleyip kenarlarına ayırdığımız şerbet ile şekiller vererek  servis yapıyoruz.
ADLI ARKADAŞIMIZDA GÖRÜP ÇOK BEĞENDİĞİM LEZZETİNİNDE GÖRÜNTÜSÜ KADAR GÜZEL OLAN ELMA TATLISI
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.

16 yorum:

Gülcan dedi ki...

çok güzel olmuş bu şekerler.hemen yemeğe geliyorum.

Gülcan dedi ki...

gül'üm benim istediğin pasta olsun ben sana bilmediklerimi bile yaparım ne demek.seninde elme tatlına bayıldım ama .

Sevil Şahin dedi ki...

gül ablacım süper bir tat bayıldım bayıldım
ellerine sağlık afiyet bal olsun
başarılar diliyorum ablacım sana

Aysultan... dedi ki...

Nefis görünüyor:) ellerinize sağlık turşayla ilgili bir düzeltmem var bir aydan önce açıp yemedik hiç en iyisi en az bir ay dinlensin aklıma geldi de kusura bakmayın sevgiler:)

ss dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.

SERAP UZUN--KARAKAZANDAN dedi ki...

Ayyy,cok güzel görünüyor ablacigim,ellerine saglik.Benim gözümde birincisin :)

Selamlarimla.

sarımutfak-hande dedi ki...

süper
renge bayıldım uzanıp alasım geldi
ellerine sağlık

Baharcicegi dedi ki...

Ablacim sen simdidein birinci oldun zaten okadar güzel tarifler gönderdinki yarismaya insallah hakkin yenmez sen birinci olursun.
Rengiyle sunumuyla tek kelimeyle harika olmus ellerine saglik ablacim

Damak Tadı dedi ki...

Çok güzel görünüyor Gül'cüğüm,ellerine sağlık canım..


Sevgiler..

YUSUF DEGIRMENCI dedi ki...

MİKEMMEL Bİ TADI VARDI COK BEGENMİŞTIM HALA ARKADAŞLARA ANLATIYORUM NASIL BÖYLESİ GÜZEL BI LEZZETI TATTIGIMI. ELLERİNE SAGLIK ERGÜL ANNE :)))

nurseninhobileri dedi ki...

Bu tatli cok guzel gorunuyor, tadi da mutlaka muhtesemdir. Ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

harika görünüyor gül ellerine sağlık ben de oktay ustanın kitabından aldığım tarifle yapıyorum vişne suyu harika renk ve lezzet veriyor.

made in funda dedi ki...

süper olmuş...ellerine sağlık ablacığım..

yeşim dedi ki...

elinize sağlık beğenmenize sevindim afiyet olsun.sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canim cok amama cok güzel görünüyor ellerine saglik .

Unknown dedi ki...

Merhaba emeğinize sağlık bloğunuz güzel farklı tarifler için web sayfamı ziyaret edebilirsiniz şeflerin mutfağı yemek tarifleri sitesi
/tag/Yemek-tarifleri/