1 Nis 2012

CEVİZLİ KATMER ÇÖREK





 




                         
Bir su bardağı süt
bir su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
1 paket kurumaya( instant )
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
300 gram ceviz dövülmüş
150 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytin yağ

YAPILIŞI
Hamur yoğurulup mayalandırılır,mayalanan hamur 7 bezeye bölünür, mantıdan biraz ince açılır,temiz bir bezin üzerine alınır,eritiğimiz  tereyağ ve zeytin yağ karışımıyla yağlanıp üzerine ceviz srpilir ,yedi yufkada aynı işlemle açılıp üst üste gelecek şekilde resimlerdeki gibi yerleştirilir, daha sonra  bohça gibi katlanıp yağlanmış tepsiye yerleştirilip tepsinin büyüklüğüne göre elimizle yavaşça açtırılıp yerleştirilir, üzerine kalan yağ sürülür tekrar mayalandırılır, 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir,pişen katmer temiz bir bezin üzerine alınır masaya vurdurarak tel tel açılması sağlanır.not: bu katmer bıçakla kesilmeyip elle kopartılıp yeniyor .

8 yorum:

Ferkay dedi ki...

Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANISI:)))

mutfagabuyrun dedi ki...

tel tel harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Ellerine saglık arkadaşım harika bir tarif desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı bekleri gönderi sırasına göre yayınlarım .Bu arada ümreye gitmişsin allah kabül etsin bizlerede nasib etsin arkadaşım.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerinize sağlık arkadaşım katmer katmer olmuş enfes) bir dilim hiç fena olmaz vallahi)) sevgiyle kucaklıyorum

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Gül hanım güzel leziz çöreginiz yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim

yeşim dedi ki...

enfes olmuş canımcım.ellerine sağlık..şifalar olsun arkadaşıma.öpüyorummm.

ozuluntarifleri dedi ki...

Nefis olmus canim yaa cok begendim ben kivrim seklinde yapiyordum.Senin usul deneyecegim.
sevgiler.