31 May 2012

KOLAY KÜNEFE



 MALZEMELER
1 paket tost ekmeği
250 gram tereyağı
KREMASI
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nışasta
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket krema
ŞERBETİ
1,5 Su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
limonsuyu
YAPILIŞI
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip çıkartıyoruz rondadan geçirip minik parçalara bölüyoruz ,tereyağını eritip etimeklerin üzerlerine döküp yediriyoruz. Borcama etimeklerin yarısını boşaltıp bastırarak yerleştiriyoruz . Un ,nışasta ve şekeri bir kapta harmalıyoruz üzerine sütü döküp karıştıra karıştıra pişiriyoruz,soğuyunca 1 paket keremayı döküp mikserle çırpıyoruz hazırladığımız kremayı tost ekmeklerinin üzerlerine döküyoruz, kalan etimekleride kremanın üzerine döküp bastırmadan yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz,
Şerbetini kaynatıp  fırından çıkan tatlının üzerine dökülüp bekletmeden  hemen servis yapılacak şerbet ve tatlı ikiside sıcak olacak .

5 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık:) kolay künefe güzel görünüyor ancak yazılar çok küçük ve birbirine karışmış gibi söyleyim dedim:)

HaticeMutfakta dedi ki...

künefeye bayılırım ellerinize sağlık.... Harika görünüyor.

mutfaktaki acemi dedi ki...

mutlaka denemeliyim. nefis görünüyor. ellerinize sağlık.

Naliya dedi ki...

Ellerine sağlık... Harika görünüyor.

Türkan dedi ki...

şimdi yanımda olsaydı, nasıl da zevkle yerdim :( ama diyetim bittiğinde bu tarifi deneyeceğim. çünkü evde tel kadayıftan yaptığım künefelere sağolsun yavrularım eldiven takıp yardım ediyorlar. ellerinize sağlık :)))