17 Tem 2013

LAHMACUN EV YAPIMI

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker,
1 paket kurumaya
İÇ MALZEMELER
 Yarım kilo kıyma
 3 adet kuru soğan
3 adet domates,
1 kırmızı biber
4 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı biber salçası,
5-6 adet yeşilbiber,
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,pul biber
YAPILIŞI
SÜT ısıtılır diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulur, mayalandırılır.
kıyma hariç bütün malzemeler ron dadan geçirilecek en son kıyma katılıp yoğurulacak Hamur 20 bezeye bölünüp açılacak kıymalı harç servis tabağı büyüklüğünde açtığımız hamura düzgün bir şekilde yerleştirilip teflon tava veya fırında pişirilir. ben pizzama tikte pişirdim altı kızarınca ikiye katlayıp kıymasının iyi pişmesi için biraz daha pişiriyoruz veya fırınımızın üst tarafını ısıtıp fırında biraz bekletiyoruz.

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık..
nefis görünüyor lahmacunlar bende sık sık yapıyorum nefiss:)

Baharcicegi dedi ki...

Ablacm nasilsin eskisi gibi ne sen nede ben ugrayamiyoruz birbirimize
Bizim evdede cok sevilerek yenir lahmacun,yanina bir corba salata iftara en güzel yemek oluyor
Ellerine saglik ablacim cok lezzetli görünüyor