22 Tem 2013

Gül reçeli

REÇELLİK GÜL KAFİ MİKTARDA 1,5 kilo şeker 1,5 litre su yarım limon limontozu YAPILIŞ Güller ayıklanıp yıkanır, nohut kadar limon tozu birbuçuk kilo şekerin 500 gramı ile iyice ovulur, bir kavanoza koyup buzdolabında 2 gün bekletilip ,Kaynatılan birbuçuk litre suya ilave edilir 10 dakika kaynatılır.Diğer kalan şekerde ilave edilerek kıvamı gelene kadar kaynatılır yarım limon sıkılıp bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayılırım,ellerinize sağlık.Ama hangi gülden reçel olur bir bilebilsem yapacağım..

Lezzet Taneleri dedi ki...

Bayılırım gül reçeline ellerin dert görmesin...Bende beklerim...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

buna dayanamam işte :))