17 Ağu 2013

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA




MALZEMELER
1 Kilo taze barbunya
1 adet kurusoğan 
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
tuz,şeker
HAZIRLANIŞI
Soğanlar çok küçük doğranır süzgeçte iyice yıkanıp süzdürülür,tencereye zeytinyağ ,havuç ve soğanlar ilave edilir,üzerlerine ayıklayıp yıkadığımız barbunyalar ilave edilir,rendelediğimiz domates  ince kıydığımız sarımsak, yarım su bardağı suda erittiğimiz salça ve tuz katılıp pişmeye bırakılır,arada karıştırılır,suyunu çekmeye başlayınca sıcak su eklenir,yumuşamaya başlayınca 1 çay kaşığı şeker eklenip iyice pişnce ateşten alınıp 2 -3 saat tencerede soğuması beklenir. Servis yaparken isteyen limon sıkabilir.


3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Yaz kış bence en sevilen zeytinyağlı bizim evde..ellerinize sağlık,çok iştah açıcı görünüyor..sevgiler Nurşen.

Baharcicegi dedi ki...

Cok severim,görüntüsü yetiyor zaten ellerine saglik ablam tazesi burda yok ,ya konserve yada kurusu satiliyor Türk marketlerinde
huzurlu saglikli hafta sonu diliyorum ablacim

Yemek Tarifleri dedi ki...

sitenize takip ediyorum tarifler süper.