10 Eyl 2013

MİLFÖYLÜ İKİ AYRI İÇLE BÖREK






MALZEMELER
12  adet milföy hamuru
2 adet yufka
İÇLERİ İÇİN
 250 gram ıspanak
250 gram tavuk göğüs eti
2 adet orta boy sağan
2 yumurta
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
3 kaşık yoğurt
yarım  çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
ÜZERİNE
bir yumurtanın sarısı
1 şişe maden suyu
YAPILIŞI
Soğan çok küçük yemeklik doğranır,  tavuk etleri  tavla zarı büyüklüğünde doğranır, tuz, karabiber eklenerek iyice karıştırılır.
Ispanaklar ayıklanıp yıkanıp doğranır,tuz ile hafif ovulur ve suyu sıkılır,üzerine,bir soğan çok ince doğranır,100 gram beyaz peynir,100 gram kaşar peyniri 1 yumurtanın beyazı ,karabiber,pul biber ilave edilip iyice karıştırılır.
Milföy hamurlarının yarısı tepsinin altına  koyacaklarımız  unlanıp merdaneyle tepsinin büyüklüğünde hafif açılır, 4 tanesi tepsinin altına yerleştirilir, üzerine kenarlarının bir kısmı tepsiden taşacak şekilde  yufka buruşturularak serilir2 yumurta sıvıyağ ve yoğurt çırpılıp harcın yarısı eşit şekilde dökülür, , üzerine hazırladığımız yarısına tavuklu harç yarısına ıspanaklı  harç eşit şekilde yerleştirilir yufkanın taşan kısımları üzerine kapatılır,  diğer yufkada büzdürülüp yerleştirilir,kalan harç dökülür ,en üste diğer 4 milföy hamuru tepsiye göre açılıp yerleştirilir,üzerine yumurta sarısı sürülür, en son maden sodası  böreğin üzerine dökülür,  200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
not: çok sıcak yenmemesi tavsiye edilir, dinlenip ılık olarak servis yapılmalı .

1 yorum:

Çiğdem Engin'in Mutfağı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.