8 Tem 2014

ŞEKERPARE

125 Gram tereyağı
2 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
ŞERBETİ
3 Su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir iki damla limon
YAPILIŞI
Oda ısısında bekleyen tereyağı, sıvı yağ,pudra şekeri( yumurtanın birinin sarısı ayrılacak  üzerine sürmek için )yumurtalar iyice karıştırılacak un azar azar ilave edilecek karbonat unla birlikte katılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulup şekil verilecek ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilerek 180 derecede ısıtılan fırında pişirilecek Fırından çıkan tatlımız ilk sıcaklığı geçince 2-3 dakika sonra soğuk şerbet dökülecek
ŞERBET KAYNATILIP SOĞUTULACAK 

1 yorum:

pratik yemek tarifleri dedi ki...

gayet başarılı bir tarif ellerinize sağlık