14 Ağu 2014

Kızılcık hoşafı ve marmelatı



MALZEMELER
2 kilo kızılcık
şeker
HAZIRLANIŞI
tencereye 3 litre su ve yıkayıp ayıkladığımız kızılcıkları koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz toz şekeri istediğimiz ölçüde ilave ederek 5 dakika kadar kaynatıp ateşten alıyoruz  ve  tel süzgeçten geçiriyoruz suyunu şişe veya kavanozlara koyup dolapta soğutup servis yapıyoruz,tanelerini  marmelata katmak için bekletiyoruz.
Diğer 1 kilo kızılcığımızı 2 su bardağı su ile iyice pişiriyoruz,hoşaf için pişirip beklettiğimiz kızılcık tanelerinide  katıp tel süzgeçten geçiriyoruz,posa ve çekirdekleri atıp süzgeçten geçirdiğimiz kızılcıklara  1 kilo kadar şeker ilave ederek marmelat kıvama gelene kadar kaynatıp ateşten alıyoruz.

Hiç yorum yok: