8 Tem 2014

ŞEKERPARE

125 Gram tereyağı
2 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
ŞERBETİ
3 Su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir iki damla limon
YAPILIŞI
Oda ısısında bekleyen tereyağı, sıvı yağ,pudra şekeri( yumurtanın birinin sarısı ayrılacak  üzerine sürmek için )yumurtalar iyice karıştırılacak un azar azar ilave edilecek karbonat unla birlikte katılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulup şekil verilecek ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilerek 180 derecede ısıtılan fırında pişirilecek Fırından çıkan tatlımız ilk sıcaklığı geçince 2-3 dakika sonra soğuk şerbet dökülecek
ŞERBET KAYNATILIP SOĞUTULACAK 

30 Haz 2014

fırında patlıcan kebap









 1 kilo patlıcan
2 adet büyük patates
3 adet domates
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 yeşil biber
4 adet dolmalık biber
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
500 gram kuşbaşı et
YAPILIŞI
Etler teflon tencereye koyulur, suyunu çekince sıvı yağ ilave edilerek rengi değişip hafif pembeleşince soğanlar ve yeşil biberler küçük doğranıp eklenir.biraz kavrulur domatesin 2 tanesinin kabukları soyulup ilave edilerek domatesler suyunu çekince sarımsaklar ve baharatlar ilave edilir, sıcak su eklenerek etler iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 30 dakika bekletilip iyice yıkanıp kurulanır, patatesler iri doğranır önce patatesler sonra patlıcan ve biberler bol yağda kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır veya tel süzgeçte yağları iyice süzülene kadar bekler. Bor cama kızarttığımız sebzeler yerleştirilir hafif tuzlanır . Pişen etlerimiz sulu olacak şekilde sebzelerin üzerine yerleştirilir, domates ve dolmalık biberler dizilir  200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
peygamberimizin duası
ALLAH'IM işlerimdeki hatalarımı,bilgisizliğimi ve aşırılığımı bağışla.Zira sen onu benden çok daha iyi bilensin .ALLAH'IM! şakamı,ciddiyetimi,hatamı  ve kastımı bağışla ki bunların tamamı benim katımdandır ;benden  meydana gelen durumlardır .ALLAH'IM !Yapıp öne sürdüğüm  yapmayıp ertelediğim , açıktan yaptığım  şeyler için beni mağfiret et . Çünkü bunların hepsini sen benden iyi bilirsin .Öne alan sonraya bırakan  gerçekte sensin  ve sen her şeye güç yetirensin 

29 Haz 2014

ALİ NAZİK

MALZEMELER
5-6 adet bostan patlıcan
Yarım kilo süzme yoğurt 
Yarım kg. kıyma 
2 -3 adet yeşil  biber
2 büyük domates
3-4 diş  sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 
kırmızı toz biber
karabiber 
tuz 
1 yemek kaşığı tere yağ
YAPILIŞI
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır,közde,fırında  veya ateş üzerinde  közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, pul biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcan'ların kabuğu soyulup  ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür,eritilmiş tere yağ ve pul biber gezdirilip sıcak fırında veya elektrikli ocak üzerinde ısıtılıp sıcak servis yapılır.

27 Haz 2014

Çocukların çok seveceği kahvaltılık

3 Adet yumurta
2 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
aldığı kada un
yarım paket kabartma tozu
tuz
YAPILIŞI
yumurtalar  çırpma teliyle çırpılır, yoğurt ilave edilip tekrar iyice çırpılıp un ve kabartma tozu,tuz eklenip karıştırılır,tava yağlanıp tavaya dökülerek kapak kapatılıp çok kısık ateşte altı kızarana kadar pişirilir,diğer tarafı  çevrilir diğer tarafıda kızarınca ateşten alınıp sıcak sevis yapılır.istenirse pulbiber veya başka baharatlar eklenebilir kaşar peyniri veya başka peynirlerde eklenebilir.

4 Haz 2014

Bu Hurriyet Çok Sosyal

Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)

Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.

İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)

Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.

Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.

Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.

Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)

İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/

Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 May 2014

Püf noktalarıyla çıtır çıtır lokma tatlısı


MALZEMELER
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 fiske tuz
kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir iki damla limon
Kaynatılıp iyice soğutulacak
Hazırlanışı
Bir su bardağı ılık su ile,bir çorba kaşığı şeker,bir fiske tuz ve maya karıştırılır,kabarınca unun ortası açılıp  hazırlanan  maya ve biraz daha ılık su ilave edilip çırpıcıyla pütürsüz bir hamur olana kadar çırpılıp en son kaynar su eklenip kıvamı ayarlanır,boza kıvamında olacak üzerini kapatmadan bırakıyoruz 15-20 dakika sonra kabarıp 2 katına çıkıyor. Kabaran hamuru hafif karıştırıp kızgın yağda orta ateşte istenen büyüklükte kaşıkla kopartılıp kızartılır,kızaran lokmalar şerbete atılıp bekletmeden alınır.










23 May 2014

GARNİTÜRLÜ İÇ BAKLA



MALZEMELER
Yarım kilo ayıklanmış iç bakla (iç kabuklarda ayıklanacak)
1 orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet patates
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,şeker
HAZIRLANIŞI
Bakla iç kabuk larıda ayıklanıp yıkanacak
soğan ve havuçlar zeytinyağında kavrulacak patatesler ilave edilip biraz daha kavrulur, baklalar katılıp tuzu ve şekeri eklenir biraz sote lenip sıcak su ilave edil ilerek pişmeye bırakılır .Çok çabuk pişiyor kabukları ayıklandığı için 5 dakika kadar sürede pişiyor üzerine ister limon,ister dere otlu yoğurt ilave edilip servis yapılır.