21 Şub 2015

KEREVİZ SALATASI VE DOMATESLİ PİLAV



KEREVİZ SALATASI MALZEMELER
1adet kereviz
1 adet havuç
1 adet elma
1 adet portakal
2 diş sarımsak
7-8 adet kornişon turşu
2 kaşık mayonez
1 kase yoğurt
tuz
YAPILIŞI
Kereviz soyulup, yıkanır, ve rendelenir portakal suyu kerevizin üzerine sıkılır,  kararmasın ve lezzetini arttırsın diye,havuç ve elmada rendelenir,üzerine mayonez,yoğurt,tuz,kornişon turşu,sarımsak ilave edilerek iyi karıştırılıp içleri oyulan portakalın kabuğuyla servis yapılır.


20 Şub 2015

HAMBURGER EKMEĞİNDE SUCUKLU KAŞARLI, SANDAVİÇ





Malzemeler:

15 gram toz şeker
15 gram yaş maya
200 ml süt
25 gram yoğurt
50 ml zeytinyağı
1 iri boy yumurta
550 gram un
2 tutam tuz

Un ve tuzu bir derin kapta karıştırın.
Ortasını çukur yapın ve diger bütün malzemeyi çukura ekleyip, hamur olacak şekilde karıştırın ve güzelce yoğurun.
İyice hamur kıvamına gelince, kabın üzerini streç filmle sıkıca bir kaç kat kapatın ve 1 saat ilk mayalanma turu için bekletin.
1 saat sonra streçi yırtın, hamurdan burger ekmeği büyüklüğünde toplar kesin ve yoğurarak yuvarlak bir top şekli verin. Top şekli verdiğiniz ekmekleri, yine streçle kapatın ve 30 dk. daha ikinci mayalandırma turu için kenarda bekletin.
180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerine biraz da yumurta sarısı sürerek ve çörek otu serperek 20 dk. pişirin.
NOT :SANDAVİÇ EKMEĞİ ARDANIN MUTFAĞININ TARİFİ DENEDİM ÇOK BEĞENDİK TAVSİYE EDERİM 

18 Şub 2015

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI



MALZEMELER

1 kutu konserve meksika fasulyesi
150 gram kornişon turşu
1 kavanoz konserve mantar
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
Bir küçük kutu mısır
1/2 demet taze soğan  
SOSU
1 Çay bardağı zeytinyağ
1 limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
 YAPILIŞ
Mantar dilimlenir, biberler uzun şeritler halinde doğranır,soğanlar ve turşular  küçük doğranır ,bütün malzemeler harmanlanır. 
sos malzemeleri bir kavanozun içinde çalkalayarak hazırlanır, salatanın üzerine döküp servis yapılır  .