1 Nis 2015

Evde kebap Dışarda yenen kebaplardan daha güzel



MALZEMELER
500 gram bonfile
2 büyük patates
yeşilbiber
domates
2 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağı,tuz
HAZIRLANIŞI
Etler jülyen kesilir
patatesler soyulur dilimlenip kızartılacak
Salça 2 kaşık sıvı yağda
kavrulur tuz, karabiber,pul biber ve bir
çay bardağı su ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Pideler küp küp kesilip teflon tavada bir kaşık sıvı yağda kavrulur servis tabağına alınır.
Aynı tavada etler yağ koymadan kızartılır,tuzu ilave edilir.
Pidelerin üzerine domates sosu gezdirilir ve eritilen tereyağı gezdirilir,kızartılan patatesler yerleştirilir patateslerin üzerine etler dizilir,porsellenen biber ve domates ile  servis yapılır.

31 Mar 2015

KIYMALI KIR PİDESİ


MALZEMELER
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
HAZIRLANIŞI
Yarım paket yaş mayayı 1 su bardağı sıcak süt ile karıştırıyoruz ,diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, mayalanan hamuru istediğimiz büyüklüklükte  parçalara bölüp uzunlamasına açıyoruz,içlerine kıymalı harcımızdan koyup kapatıyoruz,yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip 15 dakika daha mayalandırıyoruz  180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerimizin üzerlerine tereyağı sürüp üzerlerine tepsi kapatıyoruz.

İÇ HARCI
Kıyma
soğan,biber ve domates salçası,sarımsak,kırmızıbiber ,maydanoz,tuz,pul biber az sıvı yağ hepsi birlikte rondada kıyılır .

22 Mar 2015

BAKLALI YAPRAK SARMASI

MALZEMELER
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı ince bulur
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
tuz,karabiber,pulbiber
1,5 çaybardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı narekşisi
yarım llimon 
SOSU
Sarımsaklı yoğurt
nane,pulbiber

HAZIRLANIŞI
Baklalar akşamdan ıslatılır ertesi gün iyie yıkanır rondada iri bulgur gibi olana kadar kıyılır,içerisine soğanlar,maydanoz,dereotu ilave edilip hepsi birlikte kıyıldıktan sonra diğer malzemeler,sıvıyağ ve bulgur eklenip iyice karıştırılıp yapraklara sarılır  tencereye dizilip üzerlerine sıvıyağ,tuz ve yarım limon suyu gezdirilir.Kısık ateşte 1 saat pişirilir

15 Mar 2015

SIKMA

SIKMA

1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz

Yarım paket yaş mayayı 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıyoruz ,diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, mayalanan hamuru 15 parçaya bölüp yağsız tavada pişiriyoruz.
PİŞEN HAMURLAR TEREYAĞ İLE YAĞLANIR İÇLERİNE İSTENEN İÇ KONULUP SARILIR

6 Mar 2015

KARA LAHANA ÇORBASI

1/2 kilo karalahana
200 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik
doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber
kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir,  haşladığımız lahanaların üzerine ilave
edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,
bulgur katılır bulgur  pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave
edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .

21 Şub 2015

KEREVİZ SALATASI VE DOMATESLİ PİLAV



KEREVİZ SALATASI MALZEMELER
1adet kereviz
1 adet havuç
1 adet elma
1 adet portakal
2 diş sarımsak
7-8 adet kornişon turşu
2 kaşık mayonez
1 kase yoğurt
tuz
YAPILIŞI
Kereviz soyulup, yıkanır, ve rendelenir portakal suyu kerevizin üzerine sıkılır,  kararmasın ve lezzetini arttırsın diye,havuç ve elmada rendelenir,üzerine mayonez,yoğurt,tuz,kornişon turşu,sarımsak ilave edilerek iyi karıştırılıp içleri oyulan portakalın kabuğuyla servis yapılır.


20 Şub 2015

HAMBURGER EKMEĞİNDE SUCUKLU KAŞARLI, SANDAVİÇ





Malzemeler:

15 gram toz şeker
15 gram yaş maya
200 ml süt
25 gram yoğurt
50 ml zeytinyağı
1 iri boy yumurta
550 gram un
2 tutam tuz

Un ve tuzu bir derin kapta karıştırın.
Ortasını çukur yapın ve diger bütün malzemeyi çukura ekleyip, hamur olacak şekilde karıştırın ve güzelce yoğurun.
İyice hamur kıvamına gelince, kabın üzerini streç filmle sıkıca bir kaç kat kapatın ve 1 saat ilk mayalanma turu için bekletin.
1 saat sonra streçi yırtın, hamurdan burger ekmeği büyüklüğünde toplar kesin ve yoğurarak yuvarlak bir top şekli verin. Top şekli verdiğiniz ekmekleri, yine streçle kapatın ve 30 dk. daha ikinci mayalandırma turu için kenarda bekletin.
180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerine biraz da yumurta sarısı sürerek ve çörek otu serperek 20 dk. pişirin.
NOT :SANDAVİÇ EKMEĞİ ARDANIN MUTFAĞININ TARİFİ DENEDİM ÇOK BEĞENDİK TAVSİYE EDERİM 

18 Şub 2015

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI



MALZEMELER

1 kutu konserve meksika fasulyesi
150 gram kornişon turşu
1 kavanoz konserve mantar
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
Bir küçük kutu mısır
1/2 demet taze soğan  
SOSU
1 Çay bardağı zeytinyağ
1 limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
 YAPILIŞ
Mantar dilimlenir, biberler uzun şeritler halinde doğranır,soğanlar ve turşular  küçük doğranır ,bütün malzemeler harmanlanır. 
sos malzemeleri bir kavanozun içinde çalkalayarak hazırlanır, salatanın üzerine döküp servis yapılır  .