19 Tem 2015
15 Tem 2015
1 Tem 2015
29 Haz 2015
28 Haz 2015
5 Haz 2015
MEYVELİ TART
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
1kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ
Yarım kilo süt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağ
1 fican hindistan cevizi
JÖLESİ
1su bardağı su
1tatlı kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı şeker
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker mikerle 5 dakika çırpılır,sıvı yağ ve yoğurt ilave edilir 2 dakika çırptır diğer malzemelerde ilave edilerek kek hazırlanır,ısıtılmış fırında pişirilir.soğuyunca servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır.
Muhallebisi için şeker,yumurta sarısı,nişasta,un tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir,1 kaşık tereyağı, hindistan cevizi ve vanilya ilave edilerek ateşten alınır soğuması beklenir.
Jölesi için su,şeker ve nişasta pişirilip soğutulur,
Soğuyan kekin üzerine muhallebisi yerleştirilir
meyveler dizilir en son hazırlanan jöle gezdirilir.
27 May 2015
BAYATLAMAYAN POĞAÇALAR
MALZEMELER
1,5 su bardağı sıcağa yakın süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1çorba kaşığı şeker
1 paket yaşmaya veya in stant kurumaya
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜST MALZEMESİ
istenen içi koulur
HAZIRLANIŞI
Ben ekmek yapma makinesinde yoğurup mayalandırıyorum hamuru
Sıcağa yakın süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve şekeri makineye koyuyorum üzerine 5 su ardağı kadar un ve mayayı ilave edip makineyi mayalandırma programında çalıştırıyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz,mayalanan hamuru tekrar yoğurup elimizi yağlayıp hamurdan yumurta kadar parçalar kopartıp elimizle şekil veriyoruz,iç mazemesi konup kapatılır mayalanan hamur un üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede pişirilir.
23 May 2015
İNEGÖL KÖFTESİ
- Yarım kilo döşten çekilmiş kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Bir çay bardağı galeta unu
- Bir çay bardağı su
- Bir çay kaşığı karbonat
- Bir çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
- HAZIRLANIŞI
- Kıyma,tuz,su ve galeta unu 10 dakika yoğurulup dolapta bir gece bekletilir.Ertesi gün rendelemiş soğan,sarımsak ve karbonatı katıp hepsi birlikte iyice yoğurulup kapalı bir kapta 2 saat bekletilir.
- Yağsız tavada kısık ateşte çok kurutmadan pişirilir.
17 May 2015
30 Nis 2015
SUCUKLU PİZZALAR
MALZEMELER
yarım kilo süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1çorba kaşığı şeker
1 paket yaşmaya veya in stant kurumaya
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜST MALZEMESİ
Sucuk,domates,biber
HAZIRLANIŞI
Ben ekmek yapma makinesinde yoğurup mayalandırıyorum hamuru
Sıcağa yakın süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve şekeri makineye koyuyorum üzerine 3 su ardağı kadar un ve mayayı ilave edip makineyi mayalandırma programında çalıştırıyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor un az gelirse un ilave ediyorum 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz,mayalanan hamuru tekrar yoğurup elimizi yağlayıp hamurdan yumurta kadar parçalar kopartıp elimizle şekil veriyoruz,üzerine sucuk,domates ve biberler yerleştirilir,mayalanan hamur un üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede pişirilir.
yarım kilo süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1çorba kaşığı şeker
1 paket yaşmaya veya in stant kurumaya
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜST MALZEMESİ
Sucuk,domates,biber
HAZIRLANIŞI
Ben ekmek yapma makinesinde yoğurup mayalandırıyorum hamuru
Sıcağa yakın süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve şekeri makineye koyuyorum üzerine 3 su ardağı kadar un ve mayayı ilave edip makineyi mayalandırma programında çalıştırıyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor un az gelirse un ilave ediyorum 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz,mayalanan hamuru tekrar yoğurup elimizi yağlayıp hamurdan yumurta kadar parçalar kopartıp elimizle şekil veriyoruz,üzerine sucuk,domates ve biberler yerleştirilir,mayalanan hamur un üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede pişirilir.
14 Nis 2015
BAKLİYAT KÖFTESİ(ET SEVMEYENLER İÇİN İNANILMAZ LEZZETLİ
MALZEMELER
1 Çay bardağı kırmızı mercimek
1 1 çay bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı ince bulgur(sonradan katıyoruz köfteler çıtır olması için)
1 yumurta
1 büyük soğan
1 büyük patates
2 kaşık galeta unu
kızartmak için ayrıca galeta unu
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
3 diş sarımsak
Maydanoz
1 silme çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Mercimek haşlanır, bulgur ilave edilip kabarması beklenir.Patates,sarımsak ve soğan rendelenir,diğer malzemeleride katıp köfteyi yoğurup galeta ununa batırıp yağda kızartıyoruz
NOT:Nane maydanoz sofrası arkadasımın tarifi denedim biz çok beğendik tavsiye ederim .
12 Nis 2015
1 Nis 2015
Evde kebap Dışarda yenen kebaplardan daha güzel
MALZEMELER
500 gram bonfile
2 büyük patates
yeşilbiber
domates
2 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağı,tuz
HAZIRLANIŞI
Etler jülyen kesilir
patatesler soyulur dilimlenip kızartılacak
Salça 2 kaşık sıvı yağda
kavrulur tuz, karabiber,pul biber ve bir
çay bardağı su ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Pideler küp küp kesilip teflon tavada bir kaşık sıvı yağda kavrulur servis tabağına alınır.
Aynı tavada etler yağ koymadan kızartılır,tuzu ilave edilir.
Pidelerin üzerine domates sosu gezdirilir ve eritilen tereyağı gezdirilir,kızartılan patatesler yerleştirilir patateslerin üzerine etler dizilir,porsellenen biber ve domates ile servis yapılır.
500 gram bonfile
2 büyük patates
yeşilbiber
domates
2 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağı,tuz
HAZIRLANIŞI
Etler jülyen kesilir
patatesler soyulur dilimlenip kızartılacak
Salça 2 kaşık sıvı yağda
kavrulur tuz, karabiber,pul biber ve bir
çay bardağı su ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Pideler küp küp kesilip teflon tavada bir kaşık sıvı yağda kavrulur servis tabağına alınır.
Aynı tavada etler yağ koymadan kızartılır,tuzu ilave edilir.
Pidelerin üzerine domates sosu gezdirilir ve eritilen tereyağı gezdirilir,kızartılan patatesler yerleştirilir patateslerin üzerine etler dizilir,porsellenen biber ve domates ile servis yapılır.
31 Mar 2015
KIYMALI KIR PİDESİ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
HAZIRLANIŞI
Yarım paket yaş mayayı 1 su bardağı sıcak süt ile karıştırıyoruz ,diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, mayalanan hamuru istediğimiz büyüklüklükte parçalara bölüp uzunlamasına açıyoruz,içlerine kıymalı harcımızdan koyup kapatıyoruz,yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip 15 dakika daha mayalandırıyoruz 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerimizin üzerlerine tereyağı sürüp üzerlerine tepsi kapatıyoruz.
İÇ HARCI
Kıyma
soğan,biber ve domates salçası,sarımsak,kırmızıbiber ,maydanoz,tuz,pul biber az sıvı yağ hepsi birlikte rondada kıyılır .
22 Mar 2015
BAKLALI YAPRAK SARMASI
MALZEMELER
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı ince bulur
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
tuz,karabiber,pulbiber
1,5 çaybardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı narekşisi
yarım llimon
SOSU
Sarımsaklı yoğurt
nane,pulbiber
HAZIRLANIŞI
Baklalar akşamdan ıslatılır ertesi gün iyie yıkanır rondada iri bulgur gibi olana kadar kıyılır,içerisine soğanlar,maydanoz,dereotu ilave edilip hepsi birlikte kıyıldıktan sonra diğer malzemeler,sıvıyağ ve bulgur eklenip iyice karıştırılıp yapraklara sarılır tencereye dizilip üzerlerine sıvıyağ,tuz ve yarım limon suyu gezdirilir.Kısık ateşte 1 saat pişirilir
15 Mar 2015
SIKMA
SIKMA
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
Yarım paket yaş mayayı 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıyoruz ,diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, mayalanan hamuru 15 parçaya bölüp yağsız tavada pişiriyoruz.
PİŞEN HAMURLAR TEREYAĞ İLE YAĞLANIR İÇLERİNE İSTENEN İÇ KONULUP SARILIR
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
Yarım paket yaş mayayı 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıyoruz ,diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, mayalanan hamuru 15 parçaya bölüp yağsız tavada pişiriyoruz.
PİŞEN HAMURLAR TEREYAĞ İLE YAĞLANIR İÇLERİNE İSTENEN İÇ KONULUP SARILIR
6 Mar 2015
KARA LAHANA ÇORBASI
1/2 kilo karalahana
200 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik
doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber
kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir, haşladığımız lahanaların üzerine ilave
edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,
bulgur katılır bulgur pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave
edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .
200 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik
doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber
kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir, haşladığımız lahanaların üzerine ilave
edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,
bulgur katılır bulgur pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave
edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)