Sayfalar

22 Eyl 2010

MISIR UNLU PATLICAN VE FASULYE KIZARTMASI



MALZEMELER
Patlıcan
Fasulye
Mısır unu
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur, kopartılmadan boyuna dilimlenir, kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülerek kurulanır, mısır ununa iyice bulanır , teflon tavaya çok az sıvı yağ konulur, patlıcanlar dizilir, altı kızarınca ters yüz edilip diğer tarafıda kızarınca servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.Fasulyeler ayıklanıp yıkanıp haşlanır , suyu süzülür ,mısır ununa bulanarak aynı patlıcanlar gibi kızartılır .

10 yorum:

  1. ay görünce bayıldım ben bunlara patlıcan kızarmasını bende yapmıştım.fasulye kızartmasınıda ama yumurtalı biliyorum.eşimin memleketinde çok yaparlar.ellerine sağlık.muhteşem olmuşlar.

    YanıtlaSil
  2. Patlicani görmüstüm misir unuyla kizartildigini fasulyeyi ilk görüyorum tadini merak ettim
    üstüne yogurtla nasil olurki,ablacim elleirine sagli citir citir kahvaltida 5 caylarin yanina nefis gider

    YanıtlaSil
  3. Canım ablam ellerine sağlık enfes
    olmuşlar.Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ablacım ellerine sağlık bende inş. en kısa zamanda deneyeceğim
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Değişik ama çok güzel olmuş kızartmalar yoğurt ile hımmm nefis olur...Ellerine sağlık ablacığım...


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. hiç görmemiştim ne değişik ablacım fasulye kızartması denemek lazım ellerine sağlık afiyetler olsun öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık arkadaşım ,çok sevdiğim bir lezzet,sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. bildiğim tanıdığım bir lezzet gül abla.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. hiç denemedim denemem lazım ellerine sağlık gülüm

    YanıtlaSil
  10. Bunların tadını çok merak ettim doğrusu ama eminim benim damak tadıma çok uyacaktır en kısa zamanda yapıp yemeliyiiimm eline sağlık. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler