

MALZEMELER
Patlıcan
Fasulye
Mısır unu
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur, kopartılmadan boyuna dilimlenir, kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülerek kurulanır, mısır ununa iyice bulanır , teflon tavaya çok az sıvı yağ konulur, patlıcanlar dizilir, altı kızarınca ters yüz edilip diğer tarafıda kızarınca servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.Fasulyeler ayıklanıp yıkanıp haşlanır , suyu süzülür ,mısır ununa bulanarak aynı patlıcanlar gibi kızartılır .
ay görünce bayıldım ben bunlara patlıcan kızarmasını bende yapmıştım.fasulye kızartmasınıda ama yumurtalı biliyorum.eşimin memleketinde çok yaparlar.ellerine sağlık.muhteşem olmuşlar.
YanıtlaSilPatlicani görmüstüm misir unuyla kizartildigini fasulyeyi ilk görüyorum tadini merak ettim
YanıtlaSilüstüne yogurtla nasil olurki,ablacim elleirine sagli citir citir kahvaltida 5 caylarin yanina nefis gider
Canım ablam ellerine sağlık enfes
YanıtlaSilolmuşlar.Kocaman öpüyorum.
ablacım ellerine sağlık bende inş. en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilafiyet bal olsun
sevgiler
Değişik ama çok güzel olmuş kızartmalar yoğurt ile hımmm nefis olur...Ellerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSevgiler...
hiç görmemiştim ne değişik ablacım fasulye kızartması denemek lazım ellerine sağlık afiyetler olsun öptüm sevgiler
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım ,çok sevdiğim bir lezzet,sevgiler....
YanıtlaSilbildiğim tanıdığım bir lezzet gül abla.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilhiç denemedim denemem lazım ellerine sağlık gülüm
YanıtlaSilBunların tadını çok merak ettim doğrusu ama eminim benim damak tadıma çok uyacaktır en kısa zamanda yapıp yemeliyiiimm eline sağlık. kocaman sevgiler.
YanıtlaSil