Sayfalar

10 Eki 2010

VİŞNE SULU ELMA TATLISI

VİŞNE SULU ELMA TATLISI
6 adet sert yeşil elma (ben kırmızı sert elmayla yaptım)
2 su bardağı vişne suyu
1,5  su bardağı şeker
İstenirse içine karanfil, çubuk tarçın konulabilir.
ÜZERİNE
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt 
Kiraz şekeri ( ben vişne koydum)
İÇİNE
İri çekilmiş ceviz ve kuru üzüm( tarifinde yoktu ama ben ilave ettim )
Krem şanti yerine kaymak ile servis yapılırsa çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum .
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup içlerini kabak oyucu ile oyuyoruz, bir tencereye dizdiğimiz elmaların üzerine vişne suyunu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte  hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Ateşin altını açarak şerbetin buharlaşıp  koyu bir kıvam almasını ve  elmalara hem parlaklık hem renk vermesini sağlıyoruz, bu aşamada sürekli şerbeti küçük bir kepçeyle elmaların üzerlerine gezdiriyoruz 15 dakika kadar pişirip şerbeti  bal kıvamına gelince ateşten alıp şerbetten son bir defa daha üzerlerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Tencerde kalan şerbeti bir kaba alarak sonradan üzerlerini süslemek üzere bekletiyoruz .Soğuyan elmalarımızın içine ceviz ve kuru üzümleri doldurup süt ile çırptığımız krem şantiyi sıkarak vişne veya kiraz  şekeri ile süsleyip kenarlarına ayırdığımız şerbet ile şekiller vererek  servis yapıyoruz.
ADLI ARKADAŞIMIZDA GÖRÜP ÇOK BEĞENDİĞİM LEZZETİNİNDE GÖRÜNTÜSÜ KADAR GÜZEL OLAN ELMA TATLISI
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.

16 yorum:

  1. çok güzel olmuş bu şekerler.hemen yemeğe geliyorum.

    YanıtlaSil
  2. gül'üm benim istediğin pasta olsun ben sana bilmediklerimi bile yaparım ne demek.seninde elme tatlına bayıldım ama .

    YanıtlaSil
  3. gül ablacım süper bir tat bayıldım bayıldım
    ellerine sağlık afiyet bal olsun
    başarılar diliyorum ablacım sana

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor:) ellerinize sağlık turşayla ilgili bir düzeltmem var bir aydan önce açıp yemedik hiç en iyisi en az bir ay dinlensin aklıma geldi de kusura bakmayın sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  6. Ayyy,cok güzel görünüyor ablacigim,ellerine saglik.Benim gözümde birincisin :)

    Selamlarimla.

    YanıtlaSil
  7. süper
    renge bayıldım uzanıp alasım geldi
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ablacim sen simdidein birinci oldun zaten okadar güzel tarifler gönderdinki yarismaya insallah hakkin yenmez sen birinci olursun.
    Rengiyle sunumuyla tek kelimeyle harika olmus ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor Gül'cüğüm,ellerine sağlık canım..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. MİKEMMEL Bİ TADI VARDI COK BEGENMİŞTIM HALA ARKADAŞLARA ANLATIYORUM NASIL BÖYLESİ GÜZEL BI LEZZETI TATTIGIMI. ELLERİNE SAGLIK ERGÜL ANNE :)))

    YanıtlaSil
  11. Bu tatli cok guzel gorunuyor, tadi da mutlaka muhtesemdir. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  12. harika görünüyor gül ellerine sağlık ben de oktay ustanın kitabından aldığım tarifle yapıyorum vişne suyu harika renk ve lezzet veriyor.

    YanıtlaSil
  13. süper olmuş...ellerine sağlık ablacığım..

    YanıtlaSil
  14. elinize sağlık beğenmenize sevindim afiyet olsun.sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Canim cok amama cok güzel görünüyor ellerine saglik .

    YanıtlaSil
  16. Merhaba emeğinize sağlık bloğunuz güzel farklı tarifler için web sayfamı ziyaret edebilirsiniz şeflerin mutfağı yemek tarifleri sitesi
    /tag/Yemek-tarifleri/

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler