Sayfalar

24 Kas 2010

PATATESLİ ET YAHNİSİ

MALZEMELER
750 Gram parça et
15-20 adet arpacık soğanı
6-7 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz , karabiber 
YAPILIŞI
Etler tencereye konulup ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince 1 kaşık tereyağ ilave edilerek etler biraz kavrulur, üzerlerine sıcak su eklenerek  iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır,.Diğer tarafta 2 kaşık sıvıyağda soğanlar kavrulur, salçalar eklenip soğanlarla birlikte biraz kavrulur, etlerin üzerine soğanlar, tuz ve karabiber ilave edilip birlikte 10 dakika kadar pişirilir.
Patatesler soyulup istenen büyüklükte doğranır sıvıyağ ve tuz ile harmanlanıp bir tepsiye yerleştirilip fırında kızarana kadar pişirilip etlerle birlikte servis yapılır .

6 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor ellerinizer sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bizim evdekiler görmesin, bayılırlar bu yemeğe...
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. yahniyi severim ben de ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. bÖYLE LEZZETLI NEFIS YAHNI YEMEDIM BEN HIC NIYE YAKIN DEGILSINKI ABLACIM YAAA BURDA GÖRÜNCE HEMEN DAMLARDIM SIZE
    ELLERINE SAGLIK ABLACIM

    YanıtlaSil
  5. nefis olduğu belli
    ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  6. canim arkladasim
    cok sukur sizlerleyim mail yazdim
    okursunuz insallah gorusmek umuduyla

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler