Sayfalar

24 Haz 2011

BOŞNAK MANTISI






 
MALZEMELER
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
500 gram kıyma
2 orta boy soğan
Tuz,karabiber
ÜZERİNE
SARIMSAKLI YOĞURT
YAPILIŞI
Un, tuz ve su  ile  çok sert olmayan  bir hamur  yoğurulur  7 bezeye ayrılır, servis tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine,  sıvıyağ sürülüp yarım saat  bekler,
İçini hazırlamak için soğanlar rendelenir, kıymaya katılır  tuz ve karabiber  ilave edilerek  iyice karıştırılır .
Hamurlar masa üzerine serdiğimiz temiz bir örtü üzerinde  elle büyütülerek açılır, bir kenarı içe katlanıp iç harcı resimlerdeki   gibi yerleştirilir örtünün bir ucundan tutarak  hamur rulo yapılıp,2 santim büyüklüğünde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir,  üzerlerine sıvıyağ sürülerek ısıtılmış 200 derecedeki   fırında kızarana kadar pişirilir fırın kapatılır . Pişen mantının üzerine 1 kase 850 gram kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve tuz eklenerek, pişen mantıların üzerine dökülür, fırında 5 dakika bekletilip sıcak servis yapılır.
not : boşnak mantısının aslı bu şekilde olmuyor ama biz bu şekliyle çok sevdik lezzet olarak aynı yapılış şekli farklı sadece 
















14 yorum:

  1. Guzel bir tarif olmus ellerine saglik canim ama ben olsam yogurdu sürüp tekrar firina vermezdim kuru düser diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık bu mantının yapılışını hep merak ediyordum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Görüntülere bakinca insan olsa da yesek diyor. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor mantılar.Ellerinize sağlık.


    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  5. Boşnaklar ağzının tadını biliyorlar çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık bende mantı deyince akan sular durur.hiç üşenmem her haliyle yaparım bununda yapımı kolay geldi bana ilk fırsatta yapacam:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Normal mantının hamuru kapatma çilesi bunda yok. Ne güzel:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık ablacigim,Ramazan gelsin de denerim artık her yeni tarifi ramazana saklıyorum bakalım :-))

    YanıtlaSil
  9. Ablacııım yaa :)))beni bitirdi buralarda..
    Nasıl canım çekti bir bilsen.
    Nefisss görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Hayırlı haftalar.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba; çok güzel ve lezzetli görünüyor,ellerine sağlık, sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  11. Yapilisini o kadar güzel anlatmissin ki ablacigim,hemen simdi kalkip yapasim var,ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  12. Bu mantının yapılışı böyle değildir. Kıyma harcı konulup hamur rulo yapılarak sonradan kesilmez. Boşnak mantısının özelliği hamurun içindeki kıymayı belli etmemesidir. Bunun için de hamur kare kare kesilir, ortasına harc yerleştirilir ve köşelerden birbirine kavuşturularak bağlantı yerleri alta gelecek şekilde de tepsiye yerleştirilir. Yoğurt ise, servis esnasında üzerine yerleştirilir. Yine de emeğinize sağlık; fakat doğrusunu izah etme ihtiyacı hissettim bir Boşnak kızı olarak...

    YanıtlaSil
  13. güzel kardeşim bu mantının bu şekilde olmadığını bende biliyorum benim gelinimde boşnak biz bu şekilde daha çok sevdik diğerinin altı bana sert geliyor lezzet olarak hiç bir fark yok sadece şekil değişik tabiki siz haklısınız orijinali bu değil sevgiler

    YanıtlaSil
  14. süper kolay bir yöntem.ellerinize sağlık.3 su bardağından bu kadar çok mu çıkıyor.
    jale

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler