Sayfalar

12 Ağu 2011

FIRINDA YOĞURTLU PATLICAN



  • MALZEMELER 
  • 1 kilo patlıcan
  • 3 adet domates
  • 500 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • tuz
  • un
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur resimdeki gibi 1 santim kalınlığında dilimlenir, kaynayan tuzlu suda haşlanır, suyu süzülür soğuması bekenir. Balık unlar gbi unlanarak yağlanmış tepsiye dizilir domatesler rendelenir, yarım çay bardağı sıvıyağda iyice kavrulur, çok az tuz ilave edilir 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır, tepsiye dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökülür 170 derecede sıcak fırında çok hafif kızarana kadar pişer. Üzerine sarımsaklı çok az tuz katılmış yoğurt dökülerek tekrar fırında yoğurt tutununa kadar 5 dakika kadar pişirilir. Soğuk olarak sevis yapılır. 1 gün beklerse çok daha güzel oluyor, servis tabağına dilimleyerek alınıp kapağı kapatılıp veya streçlenerek buzdolabında soğutulur. NOT:Rahmetli anneannemim yaptığı bizimde çok sevdiğimiz ve fazla bilinmeyen bir yöre yemeği

12 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım çok değişik ve ilk kez duyduğum bir yemek
    patlıcanı çok severim yapmak istiyorum yanlız yoğurt fırınlanınca kesilmiş gibi olmuyormu

    YanıtlaSil
  2. Ablacııım ellerine sağlık.
    Bu şekilde hiç yemedim ve ilk kez görüyorum.
    Çok lezzetli olduğuna eminim..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz görünüyor patlıcana yoğurtta çok yakışır.Ellerinize sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  4. ay çok değişik bir tarif
    denemeliyim
    Gül hanım tarzı süslenmiş harika bir tabak
    resmi panelden görünce kremalı bir tarif sandım
    ellerinize sağlık
    Annanenin ruhu şaad olsun
    canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. patlıcanın her türlüsüne varım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  7. Anneanenin mekani cennet olsun ablacim
    Bilmedigimiz okadar yöresel lezzetler varki sayende birini daha ögrenmis olduk ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  8. Bu tarifini bir defa daha vermistin
    eger yanilmiyorsam.Cok ilginc gelmisti ozamanda.Bu sefer mutlaka
    deneyecegim....
    Güzel bir haftasonu gecirmeni diliyorum Gül Ablacigim

    YanıtlaSil
  9. canım arkadaşım unutulmuş yemekleri bizlere tanıtığın için teş.ederim
    ellerine emeğine sağlık hayırlı
    ramazanlar diliyorum.
    urfadan selam sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  10. Benim de komşum yapardı çok severdik. Lezzetini bidiğim için hatırlatmanız hoşuma gitti. Ellerinize sağlık, bereketiniz bol olsun..

    YanıtlaSil
  11. Patlicana bbayilirim !! super gorunuyor canim yaa, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  12. Canim Gülüm, ellerine saglik, nefis olmus patlicanlarin. Sunumda mükemmel, sevgiler....

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler