MALZEMELER
500 gram taze fasulye
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
½ çay bardağı zeytinyağ
1 adet kesme şeker, tuz
500 gram taze fasulye
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
½ çay bardağı zeytinyağ
1 adet kesme şeker, tuz
YAPILIŞI
Fasulyelerin sadece başları ve kılçıkları alınır yıkanır. Teflon tepsiye veya tencereye sıra sıra dizilir, soğanlar yemeklik doğranır, domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Fasulyelerin üzerine soğan ve domatesin yarısı konulur, tekrar fasulyeler bir sıra dizilir, tekrar soğan ve domates konulur. Üzerine tuzu, şekeri ve yağıda eklenerek hiç su koymadan kısık ateşte suyunu çekip yağında kalana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra düz bir tabağa ters çevrilerek alınır .Soğuk servis yapılır. NOT: Davet sofralarımız için zeytinyağlı fasulyenin alternatif bir sunumu .
süper görüntü ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilAma bir taze fasulye yemeği bu kadar güzel sunulabilir. Benim de en son yayınım taze fasulye ama sizinkini görünce çıkarsam mı diye düşünmedim değil. Elinize sağlık, Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım değişik bir sunum olmuş katdettim. hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilablacım tebrik ederim,gerçekten çok güzel bir sunum,Ramazanda iftar sofralarında misafirlere ikram edilebilecek harika bir tarif...
YanıtlaSilfasulyeyi çok severim. çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGül Ablacigim,ellerine saglik yiyenlere afiyetler olsun....
YanıtlaSilSana da hayirli Ramazanlar diliyorum,agziniz tadi bozulmasin
hayırlı ramazanlar canım.
YanıtlaSilenfes bir tarif mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık.öpüyorum çok.sevgilerimle...
Görüntüsü bile yetiyor ellerine saglik ablacim tebrik ederim
YanıtlaSilhayirli bereketli ramazanlar
Fasulyeyi zaten severdim ama sunum bir daha sevdirdi...Nefiss olmuş ellerinize sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSevgiler...
Ablaaaa,nefiiisss olmuş,eline sağlık.
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar, öpüyorum ellerinden.
:-)