- MALZEMELER
- 500 gram bamya
- 150 gram kıyma
- 3 kaşık sıvıyağ
- 2 adet domates
- 1 limon
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- pulbiber
YAPILIŞI Bamyalar ayıklanıp yıkanır iyice kurulanır, üzerine yarım limon sıkılıp iyice karıştırılır.Bamyalar kuruyuncaya kadar ,en az 1 saat bekler. Kıyma tencerye konulur, suyunu çekince,sıvıyağ, çok küçük doğradığımız soğan ve sarımsaklar eklenir, soğanlarlada kavurduktan sonra biber salçası ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler ve tuzu ilave edilir, domatesler suyunu çekince üzerine bir miktar sıcak su ilave edilir yarım limon sıkılır, bamyalarda ilave edilerek kısık ateşte pişirilir .
ımmm bayılırım
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Canım ablam mis gibi kokusu burnuma
YanıtlaSilgeldi sanki ellerine sağlık öpüyorum.
herkes bamya sevmesede ben severim yemeğini canım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilBamyayı severi ama böyle kıymalısını dahada çok severim.
YanıtlaSilEkmeği bandıra bandıra yemek vardı şimdi..
Ellerine sağlık ablacım..
bamya en sevdiğim sebze
YanıtlaSilekşili yemekleri zaten çok severim ellerine sağlık afiyet olsun sevgiler:)
Eline sağlık arkadaşım ben de bayılyorum şu bamyaya her hali çok lezzetli sevgilerimle...
YanıtlaSilmis gibi mis.ellerine sağlık ablacığım..
YanıtlaSilAblacım iyice koptuk birbirimizden araya yaz girince böyle oluyor günlerce bloğumu bile açmadım havalar soğuyup eve kapanınca tam gaz devam ederiz inşallah,özledim görüşmek üzere,sevgiler...
YanıtlaSilBayılırım bamyaya şöyle ekşi ekşi ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSil