Sayfalar

25 Ara 2011

HALUJ ÇERKEZ MANTISI



 MALZEMELER
1kilo patates
3 adet soğan tuz,karabiber, pulbiber
HAMURU İÇİN
5 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı  tuz
ÜZERİ İÇİN
1/2 PAKET TEREYAĞ 
YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp ezilir, soğanlar yemeklik doğranır pembeleşene kadar kavrulur haşlayıp ezdiğimiz patatesler katılıp hepbirlikte kavrulur tuz, karabiber, pulbiber ilave edilerek ateşten alınıp soğutulur.
Un, tuz, yumurta ve aldığı kadar su ile mantı hamuru gibi katı bir hamur yoğurulup 15-20 dakika dinlendirilir,Hamur 4 parçaya bölünür mantı kalınlığında açılır, su bardağıyla  yuvarlaklar kesilir iç malzemesi konulup kapatılır, kaynayan  tuzlu suda haşlanıp üzerine erittiğimiz tereyağ dökülerek sıcak servis yapılır. 







13 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor..bir çerkes olarak bana lezzetsiz görünmesi mümkün değil zaten :) ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  2. nefis nefis.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çoook severim ellerine sağlık canım afiyet şifa olsun inşaallah)

    YanıtlaSil
  4. çokkk severim çok, arada bir ben de yaparım çok lezzetli oluyor. ellerine sağlık.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  5. Mehaba Arkadaşım Sana Bir Teklifim Var

    Google Reklamlarına Karşılıklı Olarak Tıklamaya Ne Dersin.

    Sen Benim Sitemdeki Reklamlara Günde 1 Defa Tıklayıp Sörf Yapacaksın,

    Bende Senin Sitendeki Reklamlara Düzenli Olarak Günde 1 Defa Tıklayıp

    Sörf Yapacağım.
    Eğer Kabul Ediyorsan okulplan2@gmail.com adresine mail at sitemin

    linkini sana gönderip düzenli olarak kazanmaya başlayalım :)

    Hatta reklamciniz.blogspot.com adresinede ekleyip ordaki arkadaşlarında tıklamasını

    sağlayayım.
    Hep beraber kazanalım :)

    Bekliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar değişik bir tarif ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ergülcüğüm..

    dünde biz mantı diye diye çok sayıkladık ,
    lakin bir baktık ki, balık sofrasındayız :)

    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ablacııımm ne yaptın böyle,nasıl canım çekti anlatamam..
    Ellerine sağlık.
    Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Umarız bütün çiçekler, sizler gibi doğuştan kendilerine armağan edilen üretken vasıfları keşfedip, katma değeri yüksek tasarımlara ve uluslararası markalara dönüştürme konusunda farkındalık yaratmayı başarırlar.

    Bu arada haluj (kabin) kıyma ile de harika oluyor, ellerinize sağlık.

    Ev hanımlarının kendi yemekleri ile markalaşma sürecini koşulsuz destekliyoruz.
    www.chowshow.com

    YanıtlaSil
  10. mantının hertürlüsü muhteşemmm:)

    YanıtlaSil
  11. Canim arkadasim cerkez mantisi nefis gorunuyor manti oldumu rejim mejim aklima gelmiyor:))ellerine saglik canim Simdiden yeni yilini kutlarim Ailen ve senin icin Saglikli ,mutlu ,huzurlu yil olmasini dilerim.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. çok severım uzun zamandır da yemıyorum ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  13. uzun zamandır denemek istediğim bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler