Sayfalar

16 Ara 2011

KARALAHANA DİBLESİ

 
KARALAHANA  DİBLESİ LAHANAYI SEVENLERE TAVSİYEM ÇAYIN YANINDA HARİKA BİR LEZZET



MALZEMELER

1 kilo kara lahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, pulbiber

YAPILIŞI
Lahanalar ayıklanıp yıkanır,  çok ince kıyılır (3mm kadar)  bol kaynayan
suda biraz  haşlanır, soğanlar yemeklik doğranıp ilave edilir. 10 dakika daha
haşlanır 1 su bardağı bulgurda katılıp bulgurlar pişene kadar hep birlikte haşlanıp,
suyu süzülür. Tereyağ eritilip içine kırmızı pulbiber  katılır. Suyu süzülen
lahanaların üzerine eritilen tereyağ dökülüp, biraz demlendirilip servis yapılır .

7 yorum:

  1. karalahanalıda başka güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nasil saglik bir pilav olmus canim hiç denemedim, ellerine saglik çok lezziz gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. birçok insan kara lahananın kokusuna tahammül edemesede ben onunla yapılan her yemeği seviyorum ellerinize sağlık tam benlik olmuş..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım karalahanayı biz burada pek bulamıyoruz, ama lezzetini merak ediyorum.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Hiç yemedeğim bir lezzet ablacım bu kara lahana diblesi..
    Sen yaptıysan kesin güzeldir.
    Ellerine sağlık.
    Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  6. NE KADAR ŞIK BİR SUNUM OLMUŞ ABLACIM.BEN DE DENEYECEĞİM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık,sevgilerrrrrr...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler