KARALAHANA DİBLESİ LAHANAYI SEVENLERE TAVSİYEM ÇAYIN YANINDA HARİKA BİR LEZZET
MALZEMELER
1 kilo kara lahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, pulbiber
YAPILIŞI
Lahanalar ayıklanıp yıkanır, çok ince kıyılır (3mm kadar) bol kaynayan
suda biraz haşlanır, soğanlar yemeklik doğranıp ilave edilir. 10 dakika daha
haşlanır 1 su bardağı bulgurda katılıp bulgurlar pişene kadar hep birlikte haşlanıp,
suyu süzülür. Tereyağ eritilip içine kırmızı pulbiber katılır. Suyu süzülen
lahanaların üzerine eritilen tereyağ dökülüp, biraz demlendirilip servis yapılır .
karalahanalıda başka güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNasil saglik bir pilav olmus canim hiç denemedim, ellerine saglik çok lezziz gorunuyor
YanıtlaSilbirçok insan kara lahananın kokusuna tahammül edemesede ben onunla yapılan her yemeği seviyorum ellerinize sağlık tam benlik olmuş..
YanıtlaSilEline sağlık canım karalahanayı biz burada pek bulamıyoruz, ama lezzetini merak ediyorum.
YanıtlaSilSevgiler..
Hiç yemedeğim bir lezzet ablacım bu kara lahana diblesi..
YanıtlaSilSen yaptıysan kesin güzeldir.
Ellerine sağlık.
Hayırlı cumalar.
NE KADAR ŞIK BİR SUNUM OLMUŞ ABLACIM.BEN DE DENEYECEĞİM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgilerrrrrr...
YanıtlaSil