Sayfalar

29 Tem 2012

AYNI İÇLE 2 BÖREK


MALZEMELER
1/2 Paket milföy
DİĞER HAMUR İÇİN 
Ilık su
tuz, maya, un
İÇİ İÇİN
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır  2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır  ve kavrulur tuzu,karabiberi, pulbiberi  katılarak ateşten alınır  soğutulur. 
Milföyler  unlu masada  açılıp inceltilir, (2 katı olacak)kenarına hazırlanan içten konulup rulo yapılır, ortadan kesilir  üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirilir .  
DİĞER  BÖREĞİMİZ
Un,tuz,maya, ılık su ve şeker ile hamuru yoğurup mayalandırdım,bezelere böldüm . 
İÇİNİ BU SEFER  PATATESİ SOĞANLA KAVURDUĞUM İÇTEN KOYDUM PİŞTİKTEN SONRA ÜZERLERİNİ TEREYAĞ İLE YAĞLADIM TUZ VE BİBER SERPTİM
http://dogada.blogspot.com/2008/09/velibah.html
YAPILIŞINA burdan bakabilirsiniz .

7 yorum:

  1. Ablacım ellerine sağlık ikiside harika olmuş.Mutlu pğazarlar dili
    yor ve ellerineden öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı ramazanlar diliyorum ergülcüğüm..
    çok zaman oldu yazışmayalı...

    ellerine sağlık çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Ben açma olandan rica edeceğim. :))

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık ablacığım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir çalışma olmuş, emeğinize sağlık ve paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler