Sayfalar

24 Tem 2012

EVDE İSKENDER




MALZEMELER
500 gram bonfile veya antrikot
4 adet tırnak pide
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için  ayrıca bol tereyağ 
eti soslamak için 
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı süt
kimyon, pulbiber,tuz,kekik 
YAPILIŞI
Etler buzlukta biraz  dondurulur,  ince dilimlenir.Soğan,sarımsak rendelenir, salça baharatlar ve süt soğana ilave edilir, harmanlanır tel süzgeçten geçirilip etlerin üzerine dökülüp iyice karıştırılır,(sos etleri pişirirken yanmaması açısında süzgeçten geçiriliyor)dolapta en az 2 saat bekler.Yağsız tavada çok az sıvıyağda kavrulur. Salça 2 kaşık tereyağında kavrulur üzerine bir miktar su ilave edilip kaynamaya bırakılır.Pideler küçük doğranır fırında  ısıtılır ,servis yapacağımız  tabağa biraz pide dizilir hazırladığımız salça gezdirilir etler üzerine dizilir,erittiğimiz bol tereyağ sıcak sıcak dökülüp patates,biber kızartması  ve yoğurt ilavesiyle servis yapılır .

9 yorum:

  1. Ablacım ellerine sağlık enfes bir tabak olmuş öpüyorum ellerinden...

    YanıtlaSil
  2. güzellik budur:))ellerine sağlık..çook nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Tarifkolik/Öznur25 Temmuz 2012 13:46

    Ellerine sağlık canım, hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba çok teşekkür ederim güzel tarifin için,ellerine sağlık...
    sizlere afiyet olsun,gene bekliyorum,iskender burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/evde-iskender.html selamlar :)

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık çok güzel görünüyor izlemeye aldım hayırlı ramazanlar dilerim

    YanıtlaSil
  6. Ablacim torununda gelinlerinde kizlarinda seninle gurur duyuyorlardir yardim sever marifetli hamarat bir anneleri var masallah diyorum
    Aksama kadar bu nefis tabak gözümün önünde dönecek ,ellerine saglik tam iftar sofralarina yaksir bir yemek olmus

    YanıtlaSil
  7. ne kadar güzel bir tabak..
    ev gibisi yok değilmi ?

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler