MALZEMELER
500 gram bonfile veya antrikot
4 adet tırnak pide
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için ayrıca bol tereyağ
eti soslamak için
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı süt
kimyon, pulbiber,tuz,kekik
YAPILIŞI
Etler buzlukta biraz dondurulur, ince dilimlenir.Soğan,sarımsak rendelenir, salça baharatlar ve süt soğana ilave edilir, harmanlanır tel süzgeçten geçirilip etlerin üzerine dökülüp iyice karıştırılır,(sos etleri pişirirken yanmaması açısında süzgeçten geçiriliyor)dolapta en az 2 saat bekler.Yağsız tavada çok az sıvıyağda kavrulur. Salça 2 kaşık tereyağında kavrulur üzerine bir miktar su ilave edilip kaynamaya bırakılır.Pideler küçük doğranır fırında ısıtılır ,servis yapacağımız tabağa biraz pide dizilir hazırladığımız salça gezdirilir etler üzerine dizilir,erittiğimiz bol tereyağ sıcak sıcak dökülüp patates,biber kızartması ve yoğurt ilavesiyle servis yapılır .
Ablacım ellerine sağlık enfes bir tabak olmuş öpüyorum ellerinden...
YanıtlaSilgüzellik budur:))ellerine sağlık..çook nefis görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, hayırlı iftarlar..
YanıtlaSilsüper
YanıtlaSilMerhaba çok teşekkür ederim güzel tarifin için,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsizlere afiyet olsun,gene bekliyorum,iskender burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/evde-iskender.html selamlar :)
eline sağlık çok güzel görünüyor izlemeye aldım hayırlı ramazanlar dilerim
YanıtlaSilAblacim torununda gelinlerinde kizlarinda seninle gurur duyuyorlardir yardim sever marifetli hamarat bir anneleri var masallah diyorum
YanıtlaSilAksama kadar bu nefis tabak gözümün önünde dönecek ,ellerine saglik tam iftar sofralarina yaksir bir yemek olmus
ne kadar güzel bir tabak..
YanıtlaSilev gibisi yok değilmi ?
Harika olmuş.
YanıtlaSil