Sayfalar

4 Ağu 2012

ANTEP FISTIKLI UN HELVASI VE ZEYTİNYAĞLI KABAK

 125 gram tereyağ
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı antep fıstığı
YAPILIŞI
Su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılıp soğutulur. Tereyağ eritilir un ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kadar kavrulur, antep fıstıkları ilave edilip 10 dakika daha kavrulur, rengi istediğimiz kıvama gelince soğuk şerbeti katılıp iyice karıştırılır, şerbeti çekince ateşten alınır.demlendirilip sıcak servis yapılır.
MALZEMELER
4 Adet kabak
1 adet soğan
2 adet domates
1 kırmızıbiber
1 yeşilbiber
3 diş sarımsak
1 adet havuç 
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
pulbiber
karabiber
YAPILIŞI
Soğanlar piyazlık doğranır, tencereye zeytinyağ  ve soğanlar konulur, sırayla havuçlar, sarımsaklar, kabaklar ,biberler ve domatesler dizilir en üste pulbiber,karabiber,  şeker ve tuz ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.

9 yorum:

  1. gecenin bu saatinde bana bu yapılırmı.aklıma un helvası düşürülürmü.ellerine sağlık muhteşem gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. un helvasıda harika görünüyor canım.sabah sabah oruç aruç bakmakta pek iyi değil ama.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. pek sık yapamasamda en sevdiklerim arasında .....ellerinize sağlık antep fıstıklada süper görünüyor

    YanıtlaSil
  4. helva fena görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ölçüler kafama takıldı canım.1/5 dediğin bir bardağın beşte biri oluyor,biraz az değilmi?anlayamadım açıklarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Ablacım ellerine sağlık nefis görünü
    yor öpüyorum ellerinden...

    YanıtlaSil
  7. Bloguna gece geldim mgündüz gelince daha cok acikiyorum ,birbirinden nefis lezzetleri görünce
    camide yemek verecegiz oraya un helvasi yapmayi düsünüyorum insallah senin gibi tuttururum helvayi,tam kivaminda olmus eline saglik ablacim

    YanıtlaSil
  8. Harikaaaaasin.. Masallah eline saglik ergulcum

    YanıtlaSil
  9. Kabak nefis görünüyor. Çok sevdiğim bir yemektir. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler