Sayfalar

30 Ağu 2012

BULGURLU,KIYMALI BÖREK



 
MALZEMELER
4 adet yufka
3 yumurta
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı ceviz
Maydonoz, kekik, karabiber, kırmızıbiber,
Galeta unu , tuz 2 kaşık sıvıyağ

YAPILIŞI
İnce bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılıp 15 dakika bekler. Kıyma 2 kaşık
sıvıyağ ile kavrulur, yemeklik doğranan soğanlarda ilave edilip iyice kavrulur,
baharatları, tuzu,maydonozu cevizi ve ıslatılan bulguru katılıp soğumaya bırakılır.
Yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır, sarıları yarım çay bardağı su ile sulan-
dırılır bir tane yufka masaya serilir, yufkanın her tarafına sulandırılmış yumurta
sarısı sürülür, İkinci yufka üzerine serilir, sigara böreği şeklinde 16 parçaya
bölünüp hazırlanan iç konup sarılır, ayırdığımız yumurta beyazına batırılıp, galeta
ununa bulanır, bol sıvıyağda kızartılır.Diğer iki  yufkada aynı şekilde hazırlanır.
Afiyet Olsun...

8 yorum:

  1. Börekte en sevdiğim iç malzemeler, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kıymalı yiyemem ama bulgurlu olması güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Mmm nefis olsada cayimmin yaninda cok iyi olurdu .Ellerinize emeklerine saglik .Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Çokk güzel olmuş çokkk ellerinize sağlık ablacığım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ablacım ellerine sağlık nefis öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık.acaba fırında hiç denediniz mi...

    YanıtlaSil
  7. citir citir nefis olmustur,ic harci oldukca besleyici ve doyuyrucu ,ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler