Sayfalar
▼
13 Ağu 2012
TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
ŞEHRİYELİ TAVUKLU PİLAV ve TAVUK KÖFTESİ
MALZEMELER
1Adet tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Tavuk haşlanır tavuk etleri küçük parçalara ayrılır, suyu sıcak bekletilir .
Tereyağ eritilir şehriyenin 1 su bardağı ilave edilir, hafif kahve rengine yakın kavrulur, diğer 1 su bardağı şehriye eklenir, bir , iki dakika oda kavrulur, sıcak 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak su ve tuzu eklenir kısık ateşte pişirilir. tavuk etleri ve karabiberle servis yapılır .not: ben tavuk köftesi yaptığım için tavuk eti koymadım köfte olmadığı zaman tavuk eti çok yakışıyor
TAVUK KÖFTESİ
1 adet tavuk göğsü derileri çıkartılmış
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı maden suyu
1 su bardağı galeta unu
Tuz,karabiber,kekik,maydanoz,köri,pulbiber ve kimyon
YAPILIŞI
Bütün malzemeler rondada kıyılır,baharatları ilave edilip yoğurulur, istenilen büyüklükte köfteler yapılır az sıvıyağda kızartılır.
çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilikisi birleşmiş tam bir ana yemek olmuş,ellerine sağlık....
YanıtlaSilohh mis ellerine sağlık
YanıtlaSil