Sayfalar

11 Eki 2012

AĞZI AÇIK





























MALZEMELER
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
tuz,karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
HAMURU
Tuz ,su  ve un aldığı kadar
 Tuz, su ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup  yarım saat dinlendirilir.
İç malzemesi için soğanlar rondada doğranır,diğer malzemelerde katılıp iyice harmanlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp çay fincanı tabağı  büyüklüğünde açılır, orta kısmı su ile ıslatılıp hazırlanan içten koyulur, kenarlara fazla gelmeyecek şekilde yayılır, kenarları resimdeki gibi kıvırılır, kızgın yağda önce kıymalı tarafı gelecek şekilde tavaya konulup kızarınca diğer yüzü çevrilip kızaran börekler havlu kağıt üzerine çıkartılıp sıcak servis yapılır.







10 yorum:

  1. çok şık çok güzel...

    YanıtlaSil
  2. çok şık ve güzel bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çoook çok çok güzel görünüyor gerçkten görüntüye bayıldım ve not aldım! Teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Ablacım ellerine sağlık nefis olmuşlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Yöresel bir yemek olduğunu biliyorum. fakat siizn gibi şık sunumla görmemiştim. Davet ediyor ve lezzet kokuyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel görünüyor ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
  8. merhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

    YanıtlaSil
  9. muhteşem ötesi..
    ne kadar düzgün... !!!

    benim biraz aklım mı kaldı ne :)
    ba-yıl-dım yine !

    YanıtlaSil
  10. yapılacaklar arasında yerini aldı...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler