Sayfalar

17 Tem 2013

KABAK DİZME


KABAK DİZME
Malzemeler:
5 adet kabak
4 diş sarımsak
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Un
Yapılışı: Kabaklar boyuna dilimlenip tuzlanır ve suyunu salınca kurulanır. Tepsi zeytinyağıyla yağlanır Kabaklar unla kaplanıp tepsiye dizilir. Zeytinyağı gezdirilen kabaklar ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sosu için; 2 adet limonun suyu sıkılıp 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. 4 diş sarımsak küçük küçük kıyılıp sosa katılır. Kabaklar fırından çıkar çıkmaz hazırlanan sos dökülür.
Kabak Dizme servise hazırdır.
TARİF KANAL D MUTFAĞIM PROGRAMINDAN SICAK YENMESİNİ TAVSİYE EDERİM DEĞİŞİK   VELEZZETLİ BİR YEMEK

 

3 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablacımmm nefis görünüyor kabak dızmeler..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım ablam kabağın her halini çok severim ellerine sağlık,mutlu pazarlar,öpüyorum ellerinden....

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler