

1/2 kilo yer elması
1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker,tuz
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet limon
YAPILIŞI
Yer elmaları soyulur,dilimlenir limonlu suya konulur.
Tencereye zeytin yağı yemeklik doğranmış soğan ve halka şekilnde kesilen havuçlar konulur, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.limonlu sudan çıkarttığımız yer elmaları yıkanarak
soğanların üzerine konulur, biraz kavrulur üzerine sıcak su ilave edilir, yıkanmış pirinçler, tuzu, yarım limon suyu ve şekeri eklenir pişmeye bırakılır .tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alınır, istenirse üzerine dereotu ve maydanoz doğranıp serpilir, limon sıkılarak servis yapılır......
Bu gün hep enteresan tarifler görüyorum:)Çok şık olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSilgünaydın ablacığım
YanıtlaSilbayılıyorum zeytinyağlı olan her şeye bu tarifi de yani yer elmasının da nasıl pişirileceğini bilmiyordum öğrendim sayenizde ellerinize sağlık
nefis gözüküyor
bu arada yeni blog açtım oraya da beklerim oburx
selamlar
YanıtlaSilellerine saglik harika olmusa benzer ama ilk defa duydum tadinida merak ettim dogrusu size afiyet olsun ablacim sevgiler
günaydın..
YanıtlaSilöncelikle z.yağlı neis duruyor yemedim hiç ama eminim güzeldir..
babamı bugün normale alcaklar makinadan çıkıyor herşey normal gelişirse hafta sonu evde olup orda bakılmaya dvm edilecek..inş zamanlada daha iyi olur..blemiyorum yüce rabbimm ne gösterecek hayırlısı herşeyin..sevgiler..sağlıklı günler size..sağolun..
Sevgili Gül'cüğüm,
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor zeytinyağlı yer elması.Bizde de sık sık yapılır,ben çok severim.Karadeniz bölgesinde yer elması yoktur.Bende ilk İstabulda tanıştım ve çok sevmiştim.Ellerine sağlık tatlım.
Sevgilerle
Oooh üzerine de bol dereotu! Pek severim yerelmasını ya genelde çiğ çiğ, meyve gibi yerim biliyor musun Gül'cüğüm. Bayılırım o tatlımsı çıtır tadına.
YanıtlaSilmerhabalar
YanıtlaSilellerinize sağlık ben hiç pirinç koymam birde böyle deneyim elerinise sağlık sevgiler....
ablacım görüntü süper, bana yerelmasını ayıklamak çok zor geliyor nedense ama çok severim eline sağlık,
YanıtlaSilBen yer elması yemem gerçi ama bi arkadaşımın evinde görmüştüm onunkiler böyle beyaz değildi.Sanırım limonlu suya koymamıştı.Böyle beyaz beyaz çok daha şık duruyormuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım!
Çok öpüyorum!
iyi aksamlar yer elmasi zeytin yaglin cok güzel görünüyor eline saglik hemde cok hafif sevgiler
YanıtlaSilcanim arkadasim gene dokturmus bloguna geldimmi cikasim gelmiyor.
YanıtlaSilbende yer elmasi almistim. senin guzel tarifini deneyecegim canim benim ellerine saglik.
opuyorum canim sevgilerimi biraktim.
ellerine saglik ablacim nefis gorunuyor
YanıtlaSilGÜNAYDIN..GÜZEL BİR GÜNE UYANMANIZ DİLEĞİYLE...SEVGİLER...SABAH SABAH KALKTIK ÇOCUKLARA..SAAT 6 HEMEN AÇILDI BLOG DURULURMU..ZATEN UYKULAR AZ BUGÜNLERDE..UMARIM İYİSİNİZDİR..
YanıtlaSilSAYFA İÇİN BAZI ARK..LARDA SÖYLEDİ BİLEMİYORUM NE VAR..BİR ARA İLGİLENCEĞİM..SEVGİLER..GÜZEL GÜNLER..
Gül abla'cım nefis görünüyor ellerine sağlık hayatım. Bu arada benim için güzel sözlerine çok teşekkür ederim. Canım benimmm :)))
YanıtlaSilçok sağlıklı bir yemek olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhiç tadmadım yerelmeası yemeğini bir gün denemeliyim.
sevgiler...
Canım Gülüm günaydın, görüntü süper hiç sevmeyen birisinin bile yiyesi gelir. Ankara'da öğrenciyken alıp sıkça yapardık, çok ta güzel olurdu ama nedense sonra yapmaz oldum. Ama senin bu tarifini gördükten sonra bu hafta alıp senin tarifinle yapayım bu sefer,Ellerine sağlık canım, görüşmek üzere ailecek sevgi ve selamlar...
YanıtlaSilbi kere kayınvaliden yapmıstı zeytinyaglı yer elmasını ve cok guzeldi.. sizinki de harika gozukuyor.. ellerinize kollarınıza saglık.. afiyetle yiyin.. cok opuyorum:) kendinize iyi bakın...
YanıtlaSilne kadar güzel yaa..
YanıtlaSilherşeyden vitamin alıyosunuz...
hiç aklıma gelmez yerelmasıyla yemek yapmak...
ellerine sağlık....
zeytinyağlı olurda yenmezmi hiç.ellerine sağlık ablacım.çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler
Ne güzel bir yemek bu. Ellerinize sağlık. Etkinlik konusunu zeytinyağlılar olarak belirlemekle çok yerinde bir karar vermişim. Sevgiler.
YanıtlaSilmerhaba ablacım çok güzel görünüyor ellerine sağlık ben hiç yapmadım tadı değişik gelmişti yerelmasının yemeği nasıl olur bilmiyorum :))) sevgiler hdidem
YanıtlaSilGül ben pek yapmam yerelması yemeği ama ellerine sağlık pek güzel bi görüntüsü var sevgilerimle bayy
YanıtlaSilCanım Gül ABlam,
YanıtlaSilyer elması ne güzel olmuş. Benimde buzdolabında duran yer elmalar pişirilmeyi bekliyor :))
Ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
Yer elmasini cig olarak yemistim ama böyle zeytinyaglisini hic yemedim.Görüntü renklerin uyumu harika olmus eline saglik ablacigim.
YanıtlaSilselam (etkinlikten geliyorum)yer elmasını biz cig olarak biliriz.ama böylesi çok lezzetli görünüyor.elinize saglık.sevgiler..
YanıtlaSil