Sayfalar

21 Oca 2008

ISPANAKLI ÇILBIR



MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
1,5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık tereyağ ,tuz
karabiber ,pulbiber
1 kaşık sirke

YAPILIŞI
Ispanaklar iyice yıkanıp doğranır,su koymadan kendi suyu ile hafif haşlanır. Bu
arada dikkat etmek gerekir ıspanaklar susuz olduğu için yanabilir, vitamini git-
mesin diye su koymuyoruz. Soğanlar sıvıyağda yemeklik doğranıp iyice kavrulur,
kendi suyu ile haşladığımız, ıspanakların suyu sıkılır, soğanlara ilave edilip biraz
kavrulur tuzu, karabiberi de katılır ateşten alınır. Yoğurdun içine sarımsaklar
ezilip katılır, 1 çay kaşığı tuzuda ilave edip karıştırılır. Bir tavaya su koyup kayna-
tılır içine 1 kaşık sirke 1 tatlı kaşığı tuz katılır, yumurtalar düz bir tabağa kırılır
yavaşça kaynayan suya bırakılır, beyazları iyice pişecek sarıları az pişmiş olmalı,
delikli kepçe ile sudan alınır. Ispanaklar servis tabağına yerleştirilir, üzerine
sarımsaklı yoğurt dökülür, yumurtalar üzerine konur erittiğimiz tereyağın içine
pulbiber katılıp yumurtaların üzerine gezdirilir. Afiyet Olsun...
not : eski bloğumdan bir tarif

26 yorum:

  1. ispanakli cilbir hic yemedim ama görüntüsü cok lezzetli oldugunu söylüyor,deneyecegim eline saglik gül ablacigim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  3. Canım Gül ABlacığım,

    ne hoş ne değişik bir tarif olmuş bu böyle..

    Pek severim çılbırı.

    Ellerinize sağlık

    Sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  4. gül ablacım nefis bir görüntü..şu ıspanağı temizlemek kolay olsa hergün yerim...

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. hımmmmm

    nefis görünüyor ablacım....

    YanıtlaSil
  6. hımmmmm

    nefis görünüyor ablacım....

    YanıtlaSil
  7. slm gül ablacım.
    mesajını okudum iyilaşmene sevindim.allah bir daha hastalık vermesin.harika şeyler yapmışsın.bayılırım ıspanağa ellerine sağlık
    sevgilerimle
    iyi günler dilerim

    YanıtlaSil
  8. ablacım ziyaretin için teşekkürler boynumla alakalı bir sorunum var şimdilik tedavi olucam bakalım sonra ne çıkacak bekleyip göreceğiz.ÇILBIR a bayılırım ama ıspanaklı hiç yemedim, deneyip görelim.öptüm by.

    YanıtlaSil
  9. Gül ablacim seni yine aramizda görmek ne güzel cok cok özlettin kendini umarim sagligin sihhatin yerindedir...

    cilbir cok yaygin ama bende hic denemeyenlerdedim:(
    Bu sahane görüntüden sonra artik denemek sart oldu galiba ellerine saglik ablacim birde kestaneli turuflari kacirmisim onlarda nefis her zamanki gibi...

    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canım, harika bir görüntü, çılbırı severim ama bu şekilde yemedim, ama çok lezzetli olduğuna emiminim ben de bu ıspanaklı yumurtayı daha farklı biçimde yaparım, çok ta severiz, şimdi tam zamanı bolca yemek lazım mevsim sebzelerini, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Bende Öznur gibi hiç ıspanaklı çılbır yemedim canım.Aslında normalinin tadınıda bilmem...)))Çok değişik ve nefis göründüğü aşikar..O maharetli ellerine sağlık..

    Aşağıdaki truff'lar ise muhteşem görünüyorlar..)


    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  12. gül ablacim ellerine saglik ispanakli cilbir ilk defa duydum ellerine saglik harikasin ya kendi fazla özletme sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  13. Merhaba gülcügüm
    Iyilestigine sevindim canim ,ispanakli cilbir ilk duydum eline saglik hemde cok fakli sevgiler canim

    YanıtlaSil
  14. Blog manşett beni buraya getirdi, iyiki de getirmiş..Harika bir yemek olmuş..
    Ellerinize sağlık..
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. Canim Gül, ellerine saglik, cilbira bayilirim, birde ispanaklisi kimbilir ne harika bir lezzettir, ellerinize saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık ablacım,süper görünüyor...
    Mucuk!

    YanıtlaSil
  17. Bizde bayılırız bu güzel lezzete ellerine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
  18. Ablam benim,

    Döndün demek.Hoş geldin canım ablam benim ellerine sağlık ne kadar güzel olmuş cılbırın.Sen yaparsında kötü olurmu hiç...

    lezzetmutfağı...

    YanıtlaSil
  19. Gül ablacim hosgelmisin yineeee,gecmisler olsun.Ne kadar harika seyler yapmisin canim,ellerine saglik ,nefisss hepside vallahi.Biliyorun blogcular icin cafe acitik,oraya takilali pek sayfalari gezmeye vaktim olmadi,simdi gördüm senin iglesmis oldugunu , ve cok sevindim:)Görüsmek dilegiyle canim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  20. Canim,
    bende diger arkadaslar gibi hic ispanaklisini yemedim, paylasimin icin tesekkürler, cok degisik olmus, senin de ellerine saglik diyorum.

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  21. Canım ,süpersin. Hem ıspanak kavurmasından daha hafif, hemde daha lezzetli olmuş. Ellerine sağlık.Kocaman sevgiler.
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  22. Geçmiş olsun Gül'cüğüm,
    Tamamen iyileşmişsindir umarım.

    YanıtlaSil
  23. ablacim ellerine saglik çilbir harika gozukuyor birde ispanakli off yani, optum.

    YanıtlaSil
  24. merhabalr..
    umarım daha iyisinizdir..Allah şifalar versin tekrar..bende iyi olmaya çalışıyorum..gün günü saat saati tutmuyor..yvş yvş yorumlara cvp vermeye çalışıyorum..sağolsun tüm dostlar arkadaşlar..gerçekten güç veriyorlar..iyiki varsınız diyorum..tekrar görüşmek üzre sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Gül ablacığım,

    Umarım daha iyisindir,tekrar sayfanı güncellemeye başlaman sevindirdi.


    Bayılıyorum çılbıra,görüntü nefis ellerine sağlık.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Gül ablacım,iyileşip aramıza dönmene çok sevindim.ıspanaklı çılbırı hiç denemedim.çok nefiss görünüyor.ellerine sağlık.özellikle trufflara bayıldım.muhteşem görünüyorlar.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler