Sayfalar

23 Ağu 2008

BAZLAMA


BAZLAMA
1 kilo un
700 ml süt
1 paket kuru maya( instant maya )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
Un, maya, tuz ve şeker iyice karıştırılır ,süt yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur , mayalanmaya bırakılır .
Mayalanan hamur 9 parçaya bölünür , yuvarlayıp bir bezin üzerinde üzerlerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dakika bekler ,dinlenen hamurlar resimdeki gibi tabak büyüklüğünde açılır , tekrar üzerleri ıslak bezle örtülür , hepsi bitince ilk açtıklarımızdan pişirmeye başlarız, iyice ısıtılmış teflon tavada veya sacın üzerinde pişirilir, pişirilen bazlamalar temiz bir bezle iyice sarılır .


NOT: Soğuyan bazlamalar istenirse poşetlere konup buzlukta saklanır yeneceği zaman ısıtılıp aynı tazelikte servis yapılır .

25 yorum:

  1. Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi pazarlar diliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. gul'cugum oncelikle cok gecmis olsun cok uzuldum canim kendine iyi bak simdi nasil oldun gectimi
    tatile cikman moral gibi olmustur.
    bende tatildeyim evlatlar sag olsunlar:))termal tesisleri bana cok iyi geliyor ne desen sifali su.

    canim bazlamalarin ne guzel kabarmis bende sıklıkla yaparim ahh sicakken arasina tereyagi krem peynirde koydunmu yaninda tavsan kanida bir cayyy deyme keyifff:))
    ellerin edert gormesin marifetli arkadasim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
    Allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  3. Ablacım demek ben dün çadırda donarken sen sıcacık İstanbulda bazlama yiyodun :( Böhüüüüüüü...Hiç adil değil ki bu.Dün ve bugün eşim ve arkadaşlarıyla beraber vosvos toplntısındaydık ta kamplı...burası buz gibi orası cehennem gibi bunun bir ortası olan b ülkeye taşınmak lazım lazım.
    Ellerine sağlık ablacım...
    Seni çok çok öpüyorum!

    YanıtlaSil
  4. canım çok güzel olmuşlar gerçekten ellerine sağlık..inşAllah bundan sonraişleyen her dakika sana mutluluk getirir.kahve dostları bloguma linkini ekliyorum canımcım iznile..hayırlı geceler...

    YanıtlaSil
  5. AHH.. AHH.. :(((
    ekran hiç bir şeye müsade etmiyor,bakmamızdan başkaa :(((
    oysa nasılda davetkar.
    hele ÖZGÜLcüğüm öyle bir ayrıntıya girmşkii... :
    aşkolsun Özgül hnmcığım :)))
    svglrr NuNu

    YanıtlaSil
  6. ablaaaaaaa yaaa gece gece yapılırmı bu bana yaa...
    ben unutmuştum bunun tadını iice hatırlayayım diye en ince ayrıntısına kadar karelemişsin :(
    ben ankarada otururken komşum yapardı bunu hem de pek sık üzerine de tereyağ ve bi de demli çay ohhh..
    neyse yiyenlere afiyet olsun..
    geçmiş olsun hastamısın benim bilgim yok bu konuda ,bu arada yanlış yazıya yorum yazmışsın altta papatya pastası var ona bakarsan çok sevinirim senın de ismin geçiyor..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Gül ablacigim,bazlamalar ne kadar da güzel kabarmislar tam da agzima layik olmuslar:)
    Ellerine saglik ablacigim,yiyenlere afiyetler olsun.
    Mutlu haftalar diliyorum.

    selamlarimla,serap...

    YanıtlaSil
  8. Ablacım nekadar güzel görünüyorlar hiç denemediğim birşey yapması zor gibi gelirdi ama okadar güzel anlatmışsın ki hemen yapasım geldi kahvaltıya denemeliyim çocuklar bayılacak eminim ellerine sağlık,öptüm...

    YanıtlaSil
  9. Canım günaydın, çok teşekkür ediyorum güzelim Büşra için güzel dileklerine...
    Ben de gezi ile ilgili yazımı yazıp yayınladıktan sonra hafta sonu hiç pc başına oturmak kısmet olmadı. Eşim de gezi notlarını ayrıntılı olarak yazıyor, eh tabii bana sıra gelmedi...
    Canım bazlamalar harika,nasıl da güzel olur sıcak sıcak üzerine tereyağı sürüp yemek,ama ah bu kilolar yüzünden çoğu şeyi kısıtlamak zorunda kalıyoruz...
    Canım ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet şeker olsun, güzel bir hafta diliyorum. Öptüm güzelim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. günaydın ablacım ... yine maşallahın var valla... bazlamalar süper olmuş elelrine sağlık.. sağolsun kayınvalidecimde çok yapar bazlama ....eminim seninkilerde süperdir ee sen yaparsında başka nasıl olur kii. tekrar ellerine sağlık ablacım ... ellerin dert görmesin ..

    mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle kucak dolusu sevgilerr çook öptüüm

    YanıtlaSil
  11. Bazlaman enfes görünüyordu dayanamadım tarifini aldım. Kısmet olursa deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  12. Gül ablacim ellerine saglik yine yaptin yapacagini valla ne kadar nefis görünüyor bu bazlama sicacikta ne güzel gider...

    Güzel bir hafta diliyorum sana sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. merhaba ablacım harika görünüyor bazlamaların ellerine sağlık iyi haftalar diliyorum

    YanıtlaSil
  14. Canım arkadaşım,
    İyiyim. İlgin için çok teşekkür ederim.Bilgisayarım arızalandı. Tatile gittim.Dün kızımın bilgisayarından sizleri dolaştım. Herkesin iyi olduğuna çok sevindim.Yine Harika mamalar hazırlamışsınız.En kısa zamanda aranıza dönerim inşallah.
    Ellerine sağlık bazlama nefis. Zaten hazırladığın herşey çok güzel.Kocaman sevgiler................
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  15. ablacımmm sizin oralarda kargo şirketi yokmu yahuuu...
    acilen bişeyler ekle bence yoksa ben bayılcam burda pc de buna bakarken süper yaa nasıl da fosur fosur kabarmışş..
    sevgiler ablacım

    YanıtlaSil
  16. gül ablacım herzamanki gibi döktürmüşsün ellerine saglık çok güzel gözüküyor ablacım ayrıca iftar bereketi 2 etkinliğimiz başlıyor katılımıznı bekliyoırum ilk 2 hafta benim sitemde olacak sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel kabarmışlar Gül'cüğüm..Şimdi olsada çayın yanında yeseydik..Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olmuşlardır kesin..)Ellerine sağlık canım..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Ne kadar gerçek duruyor bazlamalar. Fotoğraf makinasının marifeti mi bu güzellik yoksa gülümün mü :) Canım benim her zaman derim süpersin, ne zaman gelsem ziyaretine gözlerin yerinden fırlıyor. Benim yapamadıklarımı yapmak zorundamısın sen :)Ehh napalım unlu mamullerde hazır satılıyor, ben de onunla idare ediyorum.
    Kokusu taa buralara geldi ellerine sağlık..
    Öpüldün..

    YanıtlaSil
  19. Ellerine saglik Gül ablacigim cok guzel gorunuyor bazlamalar.Benim cocuklar bu ekmege cok yumusak olduklari icin Pambis ekmek derler pamuk gibi yumusak oldugu icin.benim dipfrizimden hic eksik etmedigim hamur islerindendir.Cok severiz.sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Gül ablacigim özgül ablanin yorumundan anladigim kadariyla hastaymissin cok gecmis olsun insallah simdi daha iyisindir.
    bende türkiyede tatildeydim yeni geldim,bazlamalar fisir fisir iyi kabarmis ramazanda sahurda bir tane yesek aksama kadar tok tutar,ellerine saglik ablacigim

    YanıtlaSil
  21. ablacım cok guzel olmus bazlaman.. ellerıne saglık harıka olmus..
    senın tarıfını denedım super oldu.. yayınladım.. tskler boyle guzel tarıflerın ıcın..
    gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  22. Bazlamayı ailecek çok severiz...Şimdi görünce nasılda canım çekti...Ellerine sağlık ablacığım harika olmuş...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. canım süpersin, hep denemek istemişimdir, ama bir türlü kısmet olmadı bu tarif olduktan sonra işim kolay 100 de yüz garantili afiyet bal şeker olsun....

    canım seni sobeledim, bloguma uğrarsan soruları alırsın hoşçakal, ebe sensin.....
    hayriye73...

    YanıtlaSil
  24. Ayyy,ben bunlardan birkacini Ramazan icin aliyorum.Hem iftarlik,hem de sahurluk olarak.Ellerine saglik ablacigim,güzel günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  25. hayırlı ramazanlar diliyorum...bazlamalar nefis görünüyor.ev yapımı miss gibi.optum

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler