Sayfalar

3 Eyl 2008

VELİBAH

MALZEMELER
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kurumaya (instant)
1 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar ılık süt
İÇ MALZEMESİ
1kilo patates, tuz, pulbiber, karabiber, tereyağ (50 gram)
YAPILIŞI
Unun içine tuz, şeker, maya katılıp iyice karıştırılır , süt yavaş yavaş eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde bezeler yapıp nemli bir bezin altında bekletelim. Patatesler haşlanır, sıcakken iyice ezilir , iyice ezilmesi gerekiyor hamurumuz açılırken yırtılmaması için, içine tuz, karabiber, pulbiber ve tereyağ katılır, yağ iyice yedirilir, mandalina büyüklüğünde kopartılıp resimdeki gibi top şekline getirilir. Bezelerimizden alıp unlanmış masa veya tezgah üstünde biraz açılır içine patatesler yerleştirilir, ağızlarını kapatıp elimizle ortasından bastırarak yavaş yavaş açabildiğimiz kadar açıp sonradan oklavayla istediğimiz incelikte açıyoruz ,Teflon tavada veya sac üzerinde pişiriyoruz,pişen hamurları tereyağ ile yağlayıp üst üste diziyoruz .

25 yorum:

  1. elinize sağlık sahurda çok güzel yenir.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım nefıs gorunuyor mutlaka denıyecegım ellerıne saglık hayırlı ramazanlar sevgıler..

    YanıtlaSil
  3. canım nefis nefisss...ellerine sağlık..iyi ki tokum..bu görüntüye can mı dayanır:)
    çk çok öptüm canımcım..emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. CANIM ENFES BİR TARİF.ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  5. aaaaaaa velibak ben ona öyle diyorum.çok severim.annem çok sık pişirir nefis oluyor.ellerine sağlık hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  6. Harika bir lezzet olmuş resimlere bakarken bile bayıldım resmen...ellerinize sağlık ablacığım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. selam..mis gibi kokusu bana kadar geldi...harika bir tarif...elinize saglık..sizlere afiyet olsun..sevgilerimle.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  8. tam sahurluk bayılırım bende olsada yesek yani:)) ellerine sağlık ablacım öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  9. selam,
    bu patetesli yufka çok güzel olmuş ellerine sağlık bende deneyeceğim,hep gözleme yaparız ama bu farklı olmuş,ellerine sağlık,
    hayırlı ramazanlar diliyorum,

    YanıtlaSil
  10. ablacım yine harika bir tarifle gelmişsin kocaman maşallah sana.. hem torun bakıp hemde bunları yapmak hüner işi.. ellerin dert göremsin ablacığım.

    Rabbim sağlıklı mutlu ve hzuur dolu uzun bir ömür nasip etsin sana... çok öptüm ..

    YanıtlaSil
  11. canım çok güzel olmuş, bizim komşumuz vardı kendisi sivaslıydı yapardı bunu hala lezzeti damağımdadır, nasıl yaptığını bilmiyordum tarifi verdiğin için teşekkürler, sevgiler canım....

    YanıtlaSil
  12. offf ablam harika bisi bu ellerine saglik

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Gül'cüğüm, velibahlar ne güzel olmuş, bunu yemek saatinde de yapmışlardı değilmi, hep yapmak istemiştim ama fırsat olmamıştı. Şimdi sende görünce olsa da yesem dedim , tereyağıyla da pek lezzetli olmuştur, ellerine sağlık güzelim.
    Canım mantarı beğenmene sevindim, böyle yoğurtlu mantı gibi çok hafif ve lezzetli oluyor, tavsiye ederim canım.
    Canım rahat oruç tutmana sevindim, allah kolaylığını veriyor. Ben de günler uzun nefesim darlanırsa diye korkmuştum ama çok şükür bir sorunum olmadı, hatta ilaç bile kullanmaya gerek duymadım çok şükür.Burda havalar da serin gidiyor, o bakımdan gayet iyi, inşallah bundan sonra da aynen bu şekilde devam eder.Allah kabul etsin canım oruçlarımızı, ibadetlerimizi, iyi iftarlar diliyorum, ailecek sevgi ve selamlarımızla...

    YanıtlaSil
  14. annemde cok yapardi ben hic denemedim,ama tadini bildigim icin kesinlikle deneyecegim hazir sende tarifi vermisken,ellerine saglik ablacigim.
    bereketli iftar sofralari

    YanıtlaSil
  15. merhaba Gül ablam uzun zamandır yoktum yeni geldim.ellerine sağlık nefiss bir sahur yemeği.hayırlı ramazanlar diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ablacım nefis olmuş bayıldım..hiç denemedim ama bu görüntüden sonra zor tutarım kendimi artık:)

    ellerine sağlık ablacım..hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  17. ablacım gene dokturmussun masallah.. zaten senın tarıflerıne bayılıyorum ve hepsı de masallah tutuyor:) ellerın dert gormesın.. afıyet olsun sıze..
    hayırlı cumalar dılıyorum..
    cok optum:)

    YanıtlaSil
  18. Ablacımbeni merak etmişsin geldim ziyaretine, çoluk çocuk evde bir oruçtur gidiyor genelde bilgisayarda vakit geçiriyorlar bende ne yapsam ne pişirsem derken bilgisayara oturmaya vakit olmuyor dün akşam iftara misafirim vardı yarın tekrar var artık bir ara tarif eklemeye çalışacağım,öptüm sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. harika birsey bu canim arkadasim mutlaka saur icin yapacagim ellerin dert gormesin.
    hayirli ramazanlar.
    selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  20. ıımmhh...çok severim...benim bloğumdada var.....bayıldığım bir lezzettir...

    canım istedi gül ablacım..enfes görünüyor..ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  21. İlk defa portakalağacında görmüştüm.Biraz zahmetli gibi ama denemek lazım.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Gelip de yöresel bir lezzet bulmak ne güzel Gül'cüğüm. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  23. ay balacim bayildim ben bu tarife hemen kopyaliyorum müsadenle en kisa zamnda deniycem süper bir sey
    ellerine saglik öpüyorum kocaman
    hayirli günler sevgiler

    YanıtlaSil
  24. velibah ın ıspanaklısı süper olur asıl bence patatesi az olmuş ayrıca patatese biraz kaşar peynir rendelerseniz çok yakışıyor. düğünlerde mutlaka yapılır bizde. annem hemel hemen her haftasonu yapar ıspanaklısını. çerkes yemeklerini görünce çok seviniyorum
    ellerinize sağlık
    hülya

    YanıtlaSil
  25. MERHABA VELIBAH ÇOK HAFIF BIR GÖZLEME TURU ELINE SAĞLIK GUN ARKADAŞIMIZ ÇERKEZDIR GULCAN HANIMIDA ANDIK AFIYET OLSUN BIZIM İÇINDE YIYIN

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler