DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM ÇOK LEZZETLİ YAZIN SICAKLARDA SEVECEĞİNİZ SÜTLÜ BİR TATLI


1 litre (5 su bardağı) süt
1 su bardağı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet vanilya
1 paket toz kremşanti
4-5 adet elma
1/2 paket kakaolu büsküvi
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Elmalar kuşbaşı doğranır , 3 kaşık şeker ile elmalar suyunu çekene kadar pişirilir, tarçın ilave edilip soğumaya bırakılır.
1 litre süt, irmik ve şeker ile birlikte devamlı karıştırlarak pişirilir içine bir limon kabuğunu rendenin ince tarafından rendeleyip ilave edilir 1 paket vanilya eklenir, soğumaya bırakılır .Soğuyan tatlıya 1 paket krem şanti eklenir birlikte 3-4 dakika mikserle çırpılır.
Pişirdiğimiz elmalar borcama dökülür, borcama eşit şekilde yayılır , üzerine kakaolu büsküviler dizilir , büsküvilerin üzerine pişirdiğimiz sütlü tatlı dökülür , bol hindistan cevizi serpilir . İstenirse resimdeki gibi damla çikolata ,nane yaprakları ve gıda boyası ile süslenip bir gece buz dolabında dinlendirilip servis yapılır.
GÜL ABLAM TAM SANA LAYIK BİR TATLI OLMUŞ HELE SÜSLEMENE BAYILDIM HARİKASIN SEB ELLERİNE SAGLIK ABLACIM
YanıtlaSilçok güzel hafif bir tatlı olmuş.süsleme ise harika.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilCanımmm ablam harikasın ellerine o gü
YanıtlaSilzel yüreğine sağlık.Valla tablo gibi
olmuş ben kıyıp yiyemem harikasın ko
caman öpüyorum seni iyi akşamlar..
ablacım nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum.
YanıtlaSilöyle güzel süslemişsin ki insan yemelere kıyamaz.ellerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM KATILIMIN İÇİN ÇOK TESEKKÜRLER TEKRAR BEKLERİM SEVGİLER
YanıtlaSilCanım ne kadar hoş bir sunum olmuşş emeğine sağlık...:)
YanıtlaSilGül üm çok çok güzel bir sunum. Bir deneyeyim bakayım bende tadı nasılmış.
YanıtlaSilKocaman öpüldün canım..
muhtesem bir görüntü.ne güzel süslemissin ablacigim hafif sütlü tam yaz sicaklarinda serinletici bir tatli olmus ellerine saglik
YanıtlaSilcok öpüyorum
farklı bir tarif olmuş, süsleme de süper ellerine sağlık.ben elma yerine çilekle deneyeyim.
YanıtlaSilGü'üm bayıldım görüntüye,harika olmuş, hem de sıcaklara uygun hafif bir tatlı, ellerine sağlık güzelim.
YanıtlaSilBen de elmasız ve bisküvisiz haliyle yapıyordum, günümde bir de bu şekilde deneyeceğim canım,afiyetler olsun sizlere...
Öpüyorum canım, ailecek selamlar...
susleme harika olmus gul abla ellerine saglik selamlar nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com
YanıtlaSilYaz iyiden iyiye kafasını uzattı buraya Gül'cüğüm. Haftasonu 35 derece olacakmış, başımızı soğuk sulara sokma zamanı geliyor galiba!
YanıtlaSiltablo gibi maşallah ellerine sağlık gülcüğüm.
YanıtlaSiljale
süper ötesi bir şey olmuş bu.. kanevice işler gibi işlemişsin tatlıyı resmen..sunum süper ötesi olmuş..
YanıtlaSilbakmaktan yemeye kıyılırmı bu güzellik ellerine sağlık ablacım
GÖRÜNÜM MUHTEŞEM.BAYILDIM.TAM BİR SANAT ESERİ.EMİNİM LEZZETİDE NEFİSSS.ELLERİNE,EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilel emeği göz nuru bumu gülcüğüm..
YanıtlaSiltpkı sen o zaman.
sevgilerimle... enfes...
ay bu görüntüyü görünce bu pastayı kesmeye kıyama ki bennn ellerine sağlık çok güzelll
YanıtlaSilMERHABA ÇOK GÜZEL OLMUŞ HELE ÜSTÜNDE DALDA ÇİÇEKLER SÜPER
YanıtlaSiltadı eminim harikadır ama sunum bir harika ellerine sağlık ablam benim...güzel bir hafta seni,n olsun...
YanıtlaSilcanım çok zarif bir görüntüsü olmuş bayıldım harikasın , ellerine sağlık canım, tadınında harika olduğu belli ....sevgilerimle....
YanıtlaSilçok muhteşem olmuş.o şekil çok durmuş. lezzetide eminim çok güzeldi.
YanıtlaSililk kez gördüm.
İrmik tatlısı yaparım genelde sade ya da etimek üstüne dökerim.. Elmalar alltta kaldı.. Değişik bir tarif.. Elinize sağlık..
YanıtlaSilNe guzel dusunmussun , harika..
YanıtlaSilharikaaaaaaaaaaa.kırmızı süs için gıda boyası yerine başka öneriniz var mıdır
YanıtlaSil