Sayfalar

17 May 2009

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ (ÇIĞIRTMA )


RESİMLERİN ÜZERLERİNE TIKLARSANIZ BÜYÜK OLARAK GÖREBİLİRSİNİZ
MALZEMELER

6 adet kemer patlıcan

5-6 adet domates

5-6 adet biber

2 küçük soğan

5-6 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Maydanoz

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 kaşık halis zeytin yağı

2 adet kesme şeker

YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlanır 15 dakika bekletilir, yıkanır resimdek gibi bıçakla helezon şeklinde yani patlıcanı çevire çevire kesilir. Her tarafı 1/2 çay bardağı sıvıyağ ile yağlanır ve tuzlanır, teflon tepsiye dizilir, üzerlerine doğradığımız biberlerde dizilir 220 derecede ısıtılmış fırında kızartılır. Soğanlar ve sarımsaklar doğranır, kızaran patlıcanların üzerlerine serpilir, kabuklarını soyduğumuz domatesleri de yerleştirip , halis zeytinyağı, şeker, karabiber ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir . Soğuyunca küçük doğradığımız maydanozla servis yapılır .

NOT: Rengi Patlıcanlar kızartılarak yapılınca daha güzel oluyor fakat ben kızartmayı fırında tercih ettiğim için fırında kızartarak yaptım çok lezzetli severek yediğimiz bir patlıcan yemeği . Şekil olarak ben keserek yaptığım bir yemek

İllede yemek sitesinde Hilal arkadaşımız'ın sayfasında şekillerini gördüm bu sefer bu şekilde denedim .




21 yorum:

  1. Canım ablacım mutlu pazarlar harika
    görünüyor patlıcanlı tüm yemekleri se
    verek yerim.Ellerine sağlık öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. gülcüğüm şu patlıcanı ne çok severim bende.
    ellerine sağlık, nefiss bir tarif çok beğendim canım.
    sevgiler iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  3. nefis bir yemek.hemen bir tabakta ben istiyorum....elerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım ellerine sağlık
    http://ballkabak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. patlicana bayilirim yaninda cacik ve pilav ile harika bi r menu olur .ellerine saglik gul ablacigim selamlar nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. Gül cüğüm ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bende fırında kızartıyorum. Harika bir yemek olmuş.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. patlıcanlı yemekleri çok severim.mutlaka bu tarifi deneyecegim.ellerine saglık arkadaşım.nefis görünüyor..görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  8. patlıcanı kocişim çok seviyor bu yemekten kocişime yapayım ablacım...ellerin dert görmesin....

    YanıtlaSil
  9. Canım benim ellerine sağlık kızartılmadan yapılması çok güzel zaten severim patlıcanı bayıldım bunada en kısa zamanda bende deneyeceğim..
    güğzel bir hafta geçirmen dileğiyle öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  10. gül ablacım öncelikle hayırlı haftalar dilerim
    ben patlıcanı çok severim ellerine saglık harika olmuş
    mutlaka deneyecegim
    ellerin dert görmesin gül ablam

    YanıtlaSil
  11. Ablacigim yeterki senin elin degsin yemek olsun pasta olsun cok lezzetli oluyor,resimler öyle canli cikiyorki karnim acken gelmek istemiyorum sayfana iyice acikip gidiyorum.iftar sofralarina yakisir bir yemek olmus ellerine saglik
    saglikli huzurlu bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
  12. Kızartma olmaması hemen dikkatimi çekti. Çok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda denemek isterim.

    YanıtlaSil
  13. Kızartma olmaması hemen dikkatimi çekti. Çok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda denemek isterim.

    YanıtlaSil
  14. Patlicani sevmeyen var mi acaba?
    Varsa da eger cok sey kaciriyorlar bence.
    Resimleri büyütünce,fazlasiyla
    ayildim bayildim.
    Yiyenlere afiyet,bal seker olsun.

    YanıtlaSil
  15. merhaba canım bu yemeği bende yaparım bizim evde severek yenir ellerin dert görmesin harika görünüyor bir tabak aldım sevgiyle kal çok öptüm. celile
    nanekokusu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Canim ellerine saglik, istah acan bir görüntü, insanain hemen istahini aciyor. ellerine saglik, Cigirtma yemegin adi ve kendisi mükemmel, sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Canım merhaba,biz bu sene leyleği havada gördük, her fırsatta geziyoruz. Bu tatil vesilesiyle de Eskişehir'e gittik,kısa sürede iyi gezdik, akşam döndük.Değişiklik oldu bizlere ama iyi de yorulduk...
    İnşallah ekolojik pazarımıza en kısa zamanda yeni yerinde kavuşuruz canım, bu konuda çalışmalar yapılıyormuş.
    Canım ellerine sağlık, bu yemeği bizde çok severiz, ben de kızartmadan çiğden yapıyorum, bir de bu şekilde fırında deneyeyim, çok lezzetli bir yemek,ellerine sağlık güzelim, afiyetler olsun, sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  18. ablacım hastalığına üzüldüm acil şifalar dilerim sana
    çığırtmada harika olmuş ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. canım gül ablam gerçekten çok sağlıklı ve besleyici olmuş.ellerine emeğine sağlık.umarım sağlığında iyidir..

    bende çok yoğun koşuşturmaca içerisinde aldığım ödülü hak etmeye çalışıyorum. güzel mesajlarına dönemediğim için beni affet..her şey gönlünce olsun..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederim, şimdi pişirdim. Patlıcanları normal kestim ama. Kekik ve nane de ekledim. Çok sevdiğim için. Yarın iftar da afiyetle yiyeceğiz. Çok güzel oldu. :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler