

1 Adet orta boy sarmalık lahana
2 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
Kuş üzümü
1 adet domates veya 2 yemek kaşığı domates suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Nane, maydanoz,
1 adet limon
Tuz, karabiber, pulbiber, reyhan, şeker
YAPILIŞI
İnce bulgur, soğuk su ile ıslatılıp 15 dakika bekletilir . Kuru soğanlar yemeklik doğranır sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur , bulgur ilave edilierek bir iki dakika kavrulur, küçük doğradığımız domates veya domates suyu kuş üzümü eklenir domates suyunu çekene kadar biraz kavrulur,1 su bardağı sıcak su ilave edilerek biraz pişirilir , diğer baharatları , maydanoz , nane ilave edilerek karıştırılır, biraz dinlendirilir. Haşladığımız lahanalara sarılır , üzerlerine 1,5 su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağ zeytin yağı ve bir limonun suyu dökülerek pişmeye bırakılır suyunu çekince ateşten alınıp soğuk servis yapılır .Yerken üzerine ayrıca limon sıkılırsa çok güzel oluyor .
ellerinizes sağlık blogunuzu izlemek istedim ama tabloyu bulamadım:)
YanıtlaSillahananın sarmasını çok severim...Bulgur ile de harika olmuş...Ellerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSıcacık sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
canim arkadasim bu ne guzel sunum boyle.. uzanip tabagi alasim geldi ellerin dert gormesin her zamankisi gibi nefis gorunuyor.
YanıtlaSilCanim gecmis olsun dileklerin icin cok tesekkur ederim.Sukur Allaha gun gectikce hizla iyilesiyorum
kucak dolusu selam ve sevgilerimi gonderiyorum.
Bulgurlu sarma yanlış hatırlamıyorsam daha önce hiç duymamıştım.
YanıtlaSilÇok ilginç geldi bana.Denemek lazım.
Ellerine sağlık ablacım
Çok öpüldün!
nede güzel bir lezzeti hatırlattın gülcüğüm.
YanıtlaSilnice nicedir yapmadık, tatmadık da..
elelrine sağlık. müthiş görünüyor.
bizim evde bir ben seviyorum lahanayi kokusunu sevmiyorlar bende kendim icin senede bir ancak yapiyorum
YanıtlaSilgörüntüsü bile yetti bana ellerine saglik ablacigim kalem gibi incecik sarmissin bulgurlada daha hafif olmustur
cok öpüyorum
lahana sarmasini ne cok severim bilemezsin hasta olunca canim hep lahana sarmasi ceker ellerine sagli gece gece canim cekti...
YanıtlaSilNe guzel dizilmis gorucuye cikmis genc kizlar misali :)))
YanıtlaSilEllerinize saglik cok guzel gorunuyorlar.
Sevgiler,
Sefa
nefis olmuştur kesin.ellerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilablacım dolmalar harika görünüyor ellerine sağlık blogları biraz ihmal ettik galiba bende uzun zamandır tarif ekleyip ziyaretlere gidemiyorum,özledim seni sevgiler...
YanıtlaSilNasıl guzel gorunuyor gulcugum
YanıtlaSilHıc aklıma gelmez bulgurlu sarmak
tadını merak ettım denemelıyım
Ellerıne saglık...Sevgıler
iştah kabartıcı bir sarma.ellerine saglık arkadaşım.nefis görünüyor..sevgilerimle.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor birde bunu kalın yemeklik bulgurla dene daha sonra sarımsak ve biber salçasıyla bir sos yap üzerine gezdir bak ne güzel oluyor böylede güzel olmuş size afiyet olsun sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor birde bunu kalın yemeklik bulgurla dene daha sonra sarımsak ve biber salçasıyla bir sos yap üzerine gezdir bak ne güzel oluyor böylede güzel olmuş size afiyet olsun sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum
YanıtlaSilMerhaba Gül'cüğüm,
YanıtlaSilBizde de bu akşam etli lahana dolması vardı.
Bulgur ve bulgurla yapılan her şeyi çok severim. Ancak etsiz lahana dolmasını ilk kez gördüğümü söylemeliyim. Çok nefis olmuştur, hele mis gibi reyhan kokusu eklenince. Bu yöresel bir yemek mi merak ettim.
Bu nefis dolma için ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
ayyy görüntü süper uzanıp alasım geldi:):)ellerine sağlık canım
YanıtlaSilMerhabalar canim, ellerine saglik, bayilirim laha sarmasina, harika olmus, ama ben hic bulgurlusunu denemedim, nefis oldugu belli.
YanıtlaSilCanim Fatma hanim ve akif bey bloglarinda (aslaninmutfagi, gittiklerimden, bloglari)hic görünmüyor, kacdir yazdimsa cevap alamiyorum. Sen aile ile görüsüyormusun. Haberin varmi baya merak ettim.
ellerinize sağlılk muhteşem gözüküyorlar.Keşke yanımda olsa da yesem diyorum.SEVGİLER (zuzu kurabiyeleri)
YanıtlaSilselam gül hanımcığım nerelerdesiniz hiç uğramıyorsunuz özlettiniz kendinizi:)
YanıtlaSillahana sarmasını annemde bulgurlu yapar lezzeti muhteşemdir söyleyeyimde hemen bir yapsın çünki bizim evdekilerden hiç biri sevmiyor ben annemde yiyip gelirim:))
ellerinize sağlık beklerim
Pilav da sarmada harika gözüküyor,ellerine saglik ablacigim.
YanıtlaSilGüzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler.
Ohhh ekşili ekşili nede güzel olmuştur Gülüm şimdi sarman..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler..
ne güzel olmuş. Börek gibi duruyor..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel olur bu sarma.Sevgiler.mine
YanıtlaSil