Sayfalar

20 Kas 2010

ETLİ PİLAV (KURBAN ETİYLE )



MALZEMELER
1kilo kuşbaşı dana eti
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı et suyu
3/5 su bardağı sıcak su
Tuz,2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılıp bekletilir .
Etlerin yağlı yerleri ayrılır,küçük kesilir, teflon tencereye ilk önce etin yağları konulur, yağlar eriyince etler ilave edilerek hiç su koymadan pişmeye bırakılır, etler suyunu çekip eğer pişmemişse sıcak su ilave edilir, etler pişip suyunu çekince tuz ilave edilir,  kendi yağında biraz kavrulup ateşten alınır.
2 kaşık tereyağ eritilir, pirinçler yıkanıp tereyağına ilave edilir, tuzu eklenir 10 dakika kadar kısık ateşte kavrulur bir su bardağı sıcak et suyu ve 3,5 su bardağı sıcak su eklenip pişmeye bırakılır,suyunu çekince temiz bir kağıt havlu örtülerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir bir kalıba önce etler sonra pilav eklenip iyice yerleştirilir bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. 

8 yorum:

  1. güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim... blogu daha yeni hazırlıyorum bilmediğim çok şey var ..sizlerinde yardımları ile öğreneceğim inşallah.. görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık harika görünüyor kurban etinide çok severim Allah kabul etsin biz bu yıl kesmedik Hayvan kıtlığı var diye parasını bağışladık Allah Kabul ederse afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık harika görünüyor düdüklüde yapılsa daha yumuşak olur gıbıme geldı.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.
    sevgiler...
    çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. Allah kabul etsin canim...

    etli pilavin nefisss görnüyor.. ellerine saglik canim.. kocaman sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  7. Pilavı çok severim.
    Bir de böyle etli olunca...
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ablacim Allah kabul etsin biz pakistana gönderdik insallah kabul olmustur bizim kurbanlarda
    Bu bayram kavurma yemedim el öpmeye gelseymisim keske sana
    ellerine saglik ablacim yemedim ama olsun görüntüsü bile doyurdu

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler