Sayfalar

19 Ara 2010

DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK

Arkadaşımda görüp denediğim bir tarif, arkadaşımın ellerine sağlık, onun samimiyetine güvenerek tarifi aynen kopyaladım,  biz çok beğendik tavsiye ederim, daha detaylı görmek için onun harika tariflerinin olduğu bloğunu ziyaret edip görebilirsiniz .



Amerika'da ödül kazanmış bir ekmek tarifi bu .
Çok tehklikeli bir tarif ona göre , bu ekmegi zeytinyağına banmaya ve yemeye doyamıyorsunuz.
Malzemeler
yarım bardak ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
4 tatlı kaşığı maya
1 bardak ılık süt
1 / 3 su bardağı sızma zeytinyağı
2 yumurta
2 tatli kaşığı tuz
6 bardak un
1 kase kurutulmuş domates
2 diş rendelenmiş sarımsak
rendelenmiş kaşar peyniri ( zevkinize göre sevdiğiniz peyniri koyabilirsiniz)
yarım su bardağı kıyılmış taze fesleğen
YAPILIŞI
1) Su, şeker, maya, süt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve unu karıştırın ve yoğurun ve kulak memesi kıvamına getirin.Çok iyi yogurmanız gerekiyor (pürüzsüz bir hamur elde edene kadar)Yağlanmiş bir kabın içine hamuru düzgünce yerleştirin ve üzerini kapatarak 45 dakika mayalanmaya bırakın.
2) Bu arada, kurutulmuş domates ve feslegenleri mutfak makasıyla ince keserek sarımsaklarıda içine ekleyip,karıştırın.
3) Hamuru ikiye bölüp , uzun olarak açın .Açtığınız hamurun uzerine fesleğen,domates ve sarımsaklı karışımı dağıtarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
4) iç malzemeyide koyduktan sonra hamuru rulo şeklinde sarin
5) Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üstünde ,mutfak makasıyla üst kısmından uzunlama kesin
6) Uzunlamasına kestiğiniz hamuru S seklinde kıvırın. Diğer hamura aynı işlemleri uygulamadan önce ,hazirladiginiz S hamurunu ustunu kapatarak mayalamaya devam edin.
7) Her iki hamurda tekrar mayalandıktan sonra ,önceden ısıtılmış 180C fırına verin
8) 30 dakika piştikden sonra firından çıkartarak uzerine folyo ile kaplayıp 15 dakika daha pişirin. Bu işlemi ekmeğin ve kurutulmuş domateslerin yanmaması için yapıyoruz
Toplam pişme suresi 45 dakika

24 yorum:

  1. Canım ablam ellerine sağlık nasılda güzel görünüyor banada kaldımı koca
    man öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten resmi bile çok güzel tadınada doyum olmaz yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten resmi bile çok güzel tadınada doyum olmaz yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor :)çok güzeeeeeeeeeeel

    YanıtlaSil
  5. gerçekten enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Gül canım benim misler gibi kokuyordur ekmek şimdi..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Feslegenin mis gibi kokusu cekti getirdi buraya ,dedigin gibi bu ekmek tehlikeli yedikce yenir ama olsun hergün bu nefis ekmekten yemiyoruzya
    ellerine saglik ablam filiz ablayada tesekkürler böyle güzel bir tarif paylastigi icin

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik ablacigim....
    Eeee bundan böyle ödüllü ekmekler
    ve yemekler yapip yiyecegiz.....

    YanıtlaSil
  9. selam Gül hanımcığım
    gece gece bayıldım görüntüsüne lezzetini zaten biliyorum bende Filiz hanımdan alıp denemiştim ancak resimler kötü çıktı diye eklemek istememiştim bir ara eklesemmi acaba kötü bile olsa lezzet harikaydı
    sizede afiyet şifa olsun
    sağlıcakla

    YanıtlaSil
  10. Ablacim nefis bir ekmek tarifi ve görüntüsü harika,afiyetler olsun sizlere...iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  11. Bir gün boyunca uğraşsaç o şekli veremem herhalde :))))

    Ellerine sağlık canım bu malzemeler bir araya gelince ne müthiç bir lezzet çıkmıştır kimbilir:)

    YanıtlaSil
  12. filiz ablada gördüğümden beri benimde denemek istediğim bir tarif...

    filiz ablanın tarifine senin ellerine sağlık..

    senin ellerindede harika şekil almış...

    YanıtlaSil
  13. nefis bir ekmek nasıl güzel görünüyor
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. tehlikeye bayılırım ;))))

    YanıtlaSil
  15. Harika görünüyor.Kesinlikle denemeliyim.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. canım bu ne güzel bir görüntütu ne leziz ekmek olmuş yüreğine ve emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  17. AYYY İNANMIYORUM GÜL ABLA...
    BENDEN ÖNCE DAVRANMIŞSIN.
    FİLİZİMİN TARİFİNİ BEN DENEYELİ EPEY OLDU AMA HALA SIRA GELMEDİ.
    BEN BU ŞEKİLDE YAPMADIM AMA.ŞEKLİNE BAYILMIŞTIM GERÇİ AMA O AN EVDE FOLYO YOKTU,KAPLAMAZSAM YANAR BELKİ DEDİM NORMAL EKMEK ŞEKLİNDE YAPTIM.
    TADISINA BAYILDIM.

    SEN DE ŞAHANE YAPMIŞSIN.

    ÖNCE BU LEZZET İÇİN FİLİZE SONRA DA ONUN AYNISI GİBİ YAPTIĞIN İÇİN SENİN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER ABLALARIM.
    BEN BİTTİM BU EKMEĞE.
    EŞİM DE ÖUYLE.
    Bİ DAHAKİNE BU ŞEKLİ VERİCEM TABİKİ DE

    YanıtlaSil
  18. ABLALARIN GÜLÜ SEN DE İZLEME BUTONU YOK DİMİ.BEN Mİ GÖREMİYORUM YOKSA.BEN SENİN YAPTIKLARINI ANINDA GÖRMEK İSTİYORUM YAAAA....

    YanıtlaSil
  19. degisik ve süper bir görüntü ellerine saglik canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. gül abla yoktu dimi izleyici butonu:))
    yoksa vardı da ben mi görmedim.
    yok yok bence sen yeni eklemişsin çok da iyi etmişsin.
    bir günde 41 izleyicin olmuş,41 kere maşallah diyorum.
    seni koccccaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  21. eline sağlık arkadaşım,çok hoş bir görünüm eminim lezzetide öyledir...sizin yaptığınız herşeyi keyifle takip ediyorum,çok başarılısınız tebrikler,sevgilerimi bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  22. çok güzel bir görüntüsü var, fotoğraflarla da albeni diyor. inşallah hemen deneyeceğim. bu arada Ebru kek tarifinizi de denedim. çok güzel oldu. harika. sitedemde de yayınladım. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  23. sevgili Sevde içten yorumlarınız için çok teşekkürler size kaç oldu yorum bırakıyorum ama yorumlar gitmiyor herhalde okursanız gidip gitmediğini bildirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  24. Gulcugum afiyet olsun cok guzel
    hazirlamissin.
    Ben bu haftayi cok kotu gecirdim kuzenimin 17 yasindaki oglunu topraga verdik
    allah evlat acisi kimseye vermesin
    Ustelik irkci bir alman kalbine bicak soktu o daha kahredici
    Ellerine saglik canim...Sevgiler

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler