Sayfalar

2 Ara 2010

MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE




KURBAN BAYRAMI SOFRALARI ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIMIZ'  ÖZLEM 'E    KOLAYLIKLAR DİLİYORUM 
2 adet kuru soğan
500 gram kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ (veya tereyağ)
4 adet milföy hamuru
GARNİTÜRÜ
3 adet patates
2 adet havuç
500 gram mantar
Kekik, pulbiber, tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
 Teflon tencereye yağ konulur,  iyice kızınca etler ilave edilir, suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğranan soğanlar eklenir, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur, salçalar ilave edilir bir iki dakika birlikte  kavurduktan sonra sıcak su eklenip pişmeye bırakılır . Etler pişince tuzu,  biberi eklenip, güveç kaplarına boşaltılır .Milföyler unlanmış masada biraz açılıp büyütülür, güveçlerin ağızları ve yanları sıvı yağ ile yağlanıp milföyler güveçlerin üzerine kapatılıp 200 derce fırında pişirilir.
Ayrı bir tavaya  yarım  çaybardağı sıvıyağ konulur, yağ iyice kızınca önce havuçlar ilave edilir,bir iki dakika kavrulduktan sonra küçük doğranan patatesler ilave edilip iyice kavrulana kadar pişirilir, limonlu suda haşladığımız mantarlarda eklenip beş dakika kadar hepsi birlikte kavrulur ,tuz, biber ,karabiber, kekik eklenip iyice karıştırılır. Milföyleri bıçağın ucuyla yavaşça güveçlerden ayırıp hazırladığımız garnitürlerİde üzerlerine ilave edip  sıcak sıcak servis yapılır .



Posted by Picasa

11 yorum:

  1. Ablacigim ellerine saglik,görüntü
    harika....

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar hos bir sunum olmus ablacim ellerine saglik,pek lezzetli gözüküyor,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. sevgili gülcüğüm,
    renklerin ahengi bir yana,
    lezzeti ve zerafeti ayrı olmuş tarifinin..
    güzel ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Yaa ablacım senin şu yemek sunumlarına bayılıyorum.Ellerine güzel yüreğine sağlık.O lezzetleri yapan bu kadar güzel sunum yapan eller öpülür.Harika bir tarif.İlk fırsatta deniyeceğim.....

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gül, hem çok lezzetli, hem de sunumu çok şık bir tarif olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım.
    Etkinlikte başarılar dilerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ablacım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. bol tariflerle bol katılımlı bir etkinliğimiz olur inşallah. her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  7. gül ablacım ne güzel ve nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkür ederim sizinle hemfikir olmak çok hoş...ayrıca güzel sözleriniz içinde tşk ederim..sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. rengarek bir görüntü ve harika bir sunum.nefis görünüyor.ellerine emegine saglık canım.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık ablacığım.
    Şu nefasete bakın! acıktım :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler