Sayfalar
▼
20 Mar 2011
EV YAPIMI TANTUNİ
MALZEMELER
500 Gram nohut büyüklüğünde doğranmış parça et
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Sumak, pulbiber, tuz, maydanoz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Sıvıyağ tencereye konulur,yağ kızınca etler ilave edilir, etler suyunu çekince yeterince sıcak su eklenerek etler iyice pişirilir,suyunu çeken etler yağında biraz kavrulur.(çok kurutmamak gerekiyor )
Soğan piyazlık doğranır tuzla çok hafif ovulur acısı gitsin istenirse yıkanıp iyice süzdürülür, içine sumak, tuz, maydanoz ve pulbiber ilave edilir ,
Domatesler çok küçük doğranır, lavaşlar etlerin üzerine bastırılıp ısıtılır ve nemlendirilir, resimlerde görüldüğü şekilde lavaşlara sarılarak servis yapılır.
LAVAŞLARI EVDE YAPMAK İÇİN
Un, tuz, su, maya ve süt ile hamur yoğurulup mayalandırılır mayalanan hamur ince açılır teflon tavada veya pizza tavasında pişirilir .
Canim benim, sen ne yaptin böyle.. Bu ne sahane manzara... ELlerine saglik.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerinize saglik afiyetlerolsun.Katmer pogcada nefis görünüyor .Hayirli güzel bir hafta diliyorum öptüm.
YanıtlaSilhmm ellerinize sağlık bayılırım bu nefis tada...
YanıtlaSilAblacigim blogspot acildi sanirim bir problem yok simdilik degil mi?
YanıtlaSilValla sanada cok ayip oldu kusura bakma,wordpressi kullaniyormusun?
Tantuni ve katmer pogaca nefis olmus ellerine saglik can ablam.
Ohhh nisler gibi ellerine sağlık canım ablam olsada yesem öpüyorum.
YanıtlaSiltantuni nefis olmuş gülüm ellerine sağlık çok severim bu nefis lezzeti...harika bir sunum hazırlamışsın.ellerine sağlık.güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.
YanıtlaSilcanım benim güzel mesajın için çok teşekkür ederim.inşallah artık burdayım.öpüyorum.
YanıtlaSilTantuniyi çok severim.
YanıtlaSilNefisssss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Valla ablam üzüldün diye icim icimi yedi,seni Allah rizasi icin cok seviyorum,kendi ablam olsan inan ancak bu kadar severim :)
YanıtlaSilHallettigine sevindim ama blogspotta iyi gidiyor herhalde yasak kalkti diye biliyorum.
Öptüm ablam ellerinden.
Nefis olmuş insanın iştahını açıyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilEv yapimi olunca akan sular durulur benim icin,disarda kesinlikle et yemeyen ben ekrana yapistim desem ,ahh ablacim ahhh niye yakin degilsinki
YanıtlaSilEllerine saglik sicacik sevgilerimle cok öpüyorum
canımcım ellerine sağlık tantunin bir harika olmuş öyle görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilArkadaşım osmanlı böreğimde kıyma harcı soğuduktan sonra içine peynir ilave ediliyor hepsi birlikte böreğe sarılıyor
iyi akşamlar
Mükemmel görünüyor.. eline sağlık.. tarif için teşekkürler..
YanıtlaSil