- MALZEMELER
- 4 adet patlıcan
- 2 adet domates
- İÇ MALZEMESİ 250 gram kıyma
- 2 adet sivribiber
- 2 adet küçük kuru soğan
- 1 büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Maydanoz
- tuz karabiber 2 kaşık sıvıyağ
- YAPILIŞI
Patlıcanlar 2 santim kalınlığında kabukları soyulmadan ve ayrılmadan verev verev kesilir, tuzlu suda 10 dakika bekler , yıkanır.kabuklarını soyduğumuz domatesler ve 2 adet soğan yemeklik doğranır, biberler küçük doğranır, kıymaya ilave edilir, ,maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi konur, iyice yoğrulur. Patlıcanların aralarına kıymalı harç doldurulur. Domateslerde düz olarak birer santim aralıklı kesilir, kıymalı harçtan doldurulur,harcın kalan suyu ve sıvıyağ üzerine gezdirilir,kendi suyunda önce hızlı sonra kısık ateşte pişer.
ellerinize sağlık ne kadar iştah açıcı görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
Patlıcan olurda çirkinmi olur hiç nefiss olmuş bayıldım...Ellerine emeğine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSevgiler...
Ablacım yine enfes bir lezzet elleri
YanıtlaSilne sağlık kocaman öpüyorum.
Selam Ergül hanımcığım
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bir yemek bende çok severim afiyetle
ah şu renklere bakarmısınız..
YanıtlaSiley güzel toprak ana..
ne mübareksin !
ellerine sağlık gülüm.
hayran olduk.
Kayinvalidem cok guzel yapar bu yemegi. Onlarin yoresinde "Tencere Kebabi" diyorlar. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilAblacigim resmi görünce benimde belim kırıldı "ben de istiyorum" diye bağırdı :-)
YanıtlaSilEllerine sağlık,öpüldün cnm.
vay vay vaaaaaay.muhteşem.ellerine sağlık ablacığım.süpersin yine.
YanıtlaSil