ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNİN EV SAHİPLİĞİNİ YAPAN http://gulaycehobilerim.blogspot.com ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
3+ 1/4 su bardağı un
YAĞLAMAK İÇİN
200 gr. tereyağ veya margarin
İÇ MALZEMESİ
200 gr. peynir+1/2 demet kıyılmış maydanoz
3+ 1/4 su bardağı un
YAĞLAMAK İÇİN
200 gr. tereyağ veya margarin
İÇ MALZEMESİ
200 gr. peynir+1/2 demet kıyılmış maydanoz
Sıvı malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp un ve kabartma tozunu azar azar ilave edip yoğurun.15-20 dakika dinlendirin Yağı eritip ılıtın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün,hamurun bir tanesini çok ince açın ,ayrı bir yerde temiz bir bezin üzerine alın .İlk açtığınız hamuru erittiğiniz yağdan kaşıkla döküp,her tarafını elinizle yağlayın. Diğer hamurlarıda aynı şekilde açın, ikinci hamuru birinci yufkanın üzerine yerleştirip yağlayın, üçüncü ve dördüncü hamuruda aynı şekilde yağlayıp dört yufkayı üst üste gelecek şekilde yerleştirin, üzerini yağlayıp,hepsini birden alttan çekerek her tarafından büyütmeye çalışın. Hamuru çok sıkı bir şekilde rulo yapın,bir tepsiye alarak üzeri kapalı 1/2 saat dolapta bekletin.Bir parmak kalınlığında kesin.Her birini az unlanmış zeminde merdane ile rulo yapılmış kısım üzerinden 12-13 cm çapına kadar açın.İç malzemesini üst kısma yerleştirip,ister ikiye katlayın;isterseniz iki ucunu birbirine ortada kavuşturup,mekik şekli verin 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin.
NOT: Defne yaprağı arkadaşımızın tariflerinden
NOT: Defne yaprağı arkadaşımızın tariflerinden
ben bu poğaçayı denedim ama becerememiştim canım.birde böyle deneyim.harika olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilseverek yaptığım poğaçalardan biridir midye poğaça afiyet şeker olsun ellerine sağlık hayırlı cumalar:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,ellerinize sağlık,,,poğaçalarınız çok güzel görünüyor gerçek midey gibi olmuşlar :) sevgiler...haber vereyim ben gülay ablaya yayınlasın...her zaman bekleriz :)
YanıtlaSilAblacım gerçekten de midyeye benziyorlar ellerine sağlık...sevgiler...
YanıtlaSilEskiden yapmıştım, tarifi kaybetmişim, bunu gördüğüm iyi oldu. Nefis görünüyor :)
YanıtlaSilOf of offff çok güzel,çıtır çıtır görünüyorlar.Ellerine sağlık Gülüm :))
YanıtlaSilGÜZEL TARİFİN İÇİN TEŞEKKÜRLER TARİFİN YAYINDA YENİ GÜZEL TARİFLERİNİ BEKLİYORUM SEVGİLER
YanıtlaSilbir tane aldım gidiyorum.
YanıtlaSilher zaman hayranım yaptıklarına gülcüğüm..
YanıtlaSilbende çok beğeniyorum,
içindeki yağdan dolayı hiç tatmadım !
Yapmadım..
aslında çok isterim :)
ellerine sağlık harikasın..
ne kadar güzeller harika gözüküyorlar ellerine sağlık
YanıtlaSilCanim nefis olmus midye pogacalar, sunumda cok zarif, ellerine emegine saglik,
YanıtlaSilsevgiler...
ellerinize saglik nefis gorunuyorlar..
YanıtlaSilUmarim 2012'da hersey dilediyiniz gibi olur..sevgiler
ellerıne sağlık canım cok guzel olmus
YanıtlaSilselamlar. sitemizde yazar olarak tarif gönderip para kazanmak istermisiniz. bekliyoruz. http://www.yemekgurmesi.com/tarif-gonder.html
YanıtlaSilSizinki kadar güzel olmadı şekil olarak ama hamurun kıvamına ve tereyağ kokusuna bayıldım :)
YanıtlaSilBen yaptığımda yağın tamamını kullanmadım, arttı. Yaklaşık 150 gr. kullanmışımdır. Yufkanın büyüklüğü 40 cm. x 40 c. gibiydi, göz kararı ölçtüm tabi, iki karıştı. Acaba yağı bol kullansaydım katları sizinki gibi daha belirgin mi olurdu ki? Neden bu görüntüyü yakalayamadığımı merak ediyorum...
YanıtlaSil