Sayfalar

26 Nis 2012

Sac Kebabı tarifi




Malzemeler: 
1 kg kuzu kuşbaşı et
750 gr yeşil biber
6 adet patlıcan
3 orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı:
 Tereyağı sacda eritilir. Üzerine kuşbaşı kuzu etleri ilave edilip kapağı kapalı bir şekilde kavrulur. Patlıcanlar alacalı soyulup orta kalınlıkta dilimlenir. Kararmamaları ve acı suyunu salması için süt, tuz ve limon suyu eklenen suda bekletilir. Patlıcanların suyu süzülür ve yıkanıp kağıt havlu ile iyice kurulanır. Patlıcanlar ve biberler kızgın yağda kızartılır. Kavrulan etin üzerine patlıcanlar yerleştirilir. Kızaran biberler de sıra sıra dizilir. Domatesler halka halka dilimlenip yemeğin üzerine alınır. Arzuya göre tuz ilave edilerek sacın kapağı kapatılır ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirilir. 
KANAL D MUTFAKTAYIM TARİFİ

4 yorum:

  1. hiç kendim yapmadım ama bayılırım. nefis olmuş eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. pismis halinide gorseydik keskee :) sac tavasi almak gerek bunun için degilmi?

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım paylaşımların bol bol olsun inşallah;))

    YanıtlaSil
  4. teflonda yapsak nasıl olur

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler