500 gram un
1/2 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
YAPILIŞI
Mayanın bir su bardağı ılık su ve şeker ile karıştırılıp kabarması beklenir. Unun ortası açılır maya ve ılık su ilave edilerek akışkan bir hamur yapılır, mayalanması beklenir. Mayalanan hamur sol elimizle bir miktar alınır kaşık sağ elimizde hamurdan küçük parçalar alınıp kızgın yağa bırakılır, kızaran lokmalar kaynatılıp soğutulan şerbete atılır, biri iki sefer karıştırılıp şerbetten süzgeçle alınıp servis yapılır.
Ablacım ellerine sağlık hayırlı cu
YanıtlaSilmalar öpüyorum.
çok güzel bayılrım lokmaya şerbetsizde harika kahvaltıda hmmmmm :) elinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım lokmaya bayılırırm en sevdiğim tatlıdır ama çok sık yapamıyorum diabetim olduğu için ama sizinlilerden dayanamadım yedim:)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilLokmalarınız şahane olmuş,ellerinize sağlık.Sevgiler:)
lokmalar çıtır çıtır görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlk nefis görünüyor;)
YanıtlaSiltazeyken çıtır çıtır bayılırım,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCANIM ABLAM ELLERİNE SAĞLIK ALDIM TABAĞI
YanıtlaSil:)
CANIM ABLACIĞIM ELLERİN DERT GÖRMESİN....HARİKA..
YanıtlaSil