Sayfalar

25 May 2012

LOKMA


500 gram un
1/2 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
YAPILIŞI
 Mayanın  bir su bardağı ılık su ve şeker ile karıştırılıp kabarması beklenir. Unun ortası açılır maya ve ılık su ilave edilerek akışkan bir hamur yapılır, mayalanması beklenir.  Mayalanan hamur sol elimizle bir miktar alınır kaşık sağ elimizde  hamurdan küçük parçalar alınıp kızgın yağa bırakılır, kızaran lokmalar kaynatılıp soğutulan şerbete atılır, biri iki sefer karıştırılıp şerbetten süzgeçle alınıp servis yapılır.

9 yorum:

  1. Ablacım ellerine sağlık hayırlı cu
    malar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bayılrım lokmaya şerbetsizde harika kahvaltıda hmmmmm :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık arkadaşım lokmaya bayılırırm en sevdiğim tatlıdır ama çok sık yapamıyorum diabetim olduğu için ama sizinlilerden dayanamadım yedim:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Lokmalarınız şahane olmuş,ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. lokmalar çıtır çıtır görünüyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlk nefis görünüyor;)

    YanıtlaSil
  7. tazeyken çıtır çıtır bayılırım,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. CANIM ABLAM ELLERİNE SAĞLIK ALDIM TABAĞI
    :)

    YanıtlaSil
  9. CANIM ABLACIĞIM ELLERİN DERT GÖRMESİN....HARİKA..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler