Sayfalar

23 Haz 2012

PİRİNÇLİ TAVUK YEMEĞİ

100_6903


MALZEMELER
Tavuk eti( arzuya göre but veya göğüs eti)
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
tuz, karabiber
2 kaşık sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk haşlanır, soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur, pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Haşladığımız tavuğun suyu  ve tuz  ilave edilip pişmeye bırakılır.Haşladığımız tavuk etleri pişen yemeğimize ilave edilir, servis yaparken  karabiber serpilip servis yapılır.
not: yemek pişirip bekletilmeden servis yapılmalı sulu olduğu için pirinçler şişiyor suyunu çekip görüntü ve lezzet farklı oluyor. lezzetli ve kolay bir yemek

7 yorum:

  1. Değişik bir yemek olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. yemek çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. yaz icin hafif lezzetli bir yemek olmus eline saglik Ablacim

    YanıtlaSil
  4. faklı bir tarif ben de bunun içine soğuk yoğurtla karıştırıyorum o da güzel oluyor iyi geceler ablacım:))

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ...

    YanıtlaSil
  6. elinize saglık tavuk olan herseye varım

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler