Sayfalar

9 Ağu 2012

PATATESLİ ÇITIR BÖREK

PATATESLİ ÇITIR BÖREK

MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
İÇİ İÇİN
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır  2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır  ve kavrulur tuzu,karabiberi, pulbiberi  katılarak ateşten alınır  soğutulur.  1 çay bardağı sıvıyağın içine 1 çay bardağı süt katılıp karıştırılır .Yufkalar  masaya serilerek ortadan ikiye ayrılır üzerlerine yağlı karışım sürülür, yufkanın geniş kısmına patatesli iç konularak rulo yapılıp 10 ar santim kesilerek, yağlı kağıt serili veya yağlanmış, tepsiye dizilerek üzerlerine 1 yumurta sarısı  1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı yoğurt çırpılarak sürülür  ve susam serpilir 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir .
NOT.çıtır çıtır olmasını istemiyorsak üzerine bir tepsi kapatılarak yumuşak olması sağlanır  fırından çıkınca sarmassak çıtır ,çıtır bir börek oluyor  afiyet olsun .

5 yorum:

  1. Börek çok güzel olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çıtır çıtır nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çıtır çıtır nefis olmuşcanım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ablacım ellerine sağlık nasılda güzel
    olmuşlar.Bereketli iftarlar,öpüyorum
    ellerinden...

    YanıtlaSil
  5. Patatesli herşey makbulümdür.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler