HAMURU İÇİN 2 adet yumurta sarısı
1çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı erimiş tereyağ,2 paket kabartma tozu ,2 çay bardağı su ,yarım limon suyu, aldığı kadar un
İÇİNE ceviz
ÜZERİNE 2su bardağı sıvıyağ,250 gram tereyağ
ŞERBETİ
3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker,1/4 limon suyu
AÇMAK İÇİN
400 gramlık 1 paket buğday nışastası ve bir avuç un karıştırılacak
AÇMAK İÇİN
400 gramlık 1 paket buğday nışastası ve bir avuç un karıştırılacak
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle hamur yoğurulur,yarım saat dinlendirilir,hamur dinlenirken şerbeti kaynatılıp bir kenarda ılıması beklenir, un ve nışasta karışımıyla hamurlar tek tek baklava yufkası gibi açılır oklavaya sarılıp büzdürülür,oklavadan yavaşça yufkanın büzgüleri açılmadan temiz bir kağıt üzerine açılır,ikinci yufkada aynı şekilde açılıp diğer yufkanın üzerine serilir üzerine dövülmüş ceviz serpilir yufka kağıtla kaldırılıp 2 tarafından rulo yapılır ortada birleştirilip üstüste getirilir 2 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.250 gram tereyağ eritilir üzerine sıvıyağ ilave edilir baklavanın üzerine dökülüp 250 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra fırının ısısı 180 dereceye düşürülür iyice kızarana kadar pişirilir fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbet dökülüp şerbeti çekmesi beklenip servis yapılır
çok harika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler:)
Benim hamarat ablam maşallah sana ellerine sağlık nefis olmuş.Öpüyorum ellerinden...
YanıtlaSilkıyır kıyır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilgazete baklavası çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.açarken kullandığınız nişasta un ölçüsünün oranları ne kadar acaba yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor...afiyet şeker olsun
YanıtlaSilHep yapmak isteyip hala deneyemediğim o muhteşem tatlı:)
YanıtlaSilŞahane gözüküyor.
Ellerinize,emeğinize sağlık..
Sevgilerimle..
Canım benim ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilKocaman öpüldün...
Ablacımmm nefisss ötesi görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Çok öpüyorum.
gazete baklavası çok güzel görünüyor ellerinize sağlık açarken kullanılan nisaşta un ölçüsünü ne kadar acaba yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.....
YanıtlaSilgazete baklavası nı açmak için 400 gramlık bir kutu bupğday nışastasının içine bir avuç kadar un koyupn açtım kolay gelsin
YanıtlaSilMmmm! Che buono! Sono molto buoni dolci della Turchia.
YanıtlaSilItaly
http://sisterspetreideas.blogspot.ro/
Nefis görünüyor.Ellerin dert görmesin arkadaşım :))
YanıtlaSilwww.fraise-framboise.blogspot.com
YanıtlaSilbende denicem çok lezetli
gorunuyor
harika bir fiki rellerinze saglik
bana da beklerim ^^
bisou bisou
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
nefis görünüyor.
YanıtlaSil