Sayfalar

30 Eki 2012

GAZETE BAKLAVASI










HAMURU İÇİN 2 adet yumurta sarısı
1çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı erimiş tereyağ,2 paket kabartma tozu ,2 çay bardağı su ,yarım limon suyu, aldığı kadar un
İÇİNE ceviz
ÜZERİNE 2su bardağı sıvıyağ,250 gram tereyağ
ŞERBETİ
3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker,1/4 limon suyu
AÇMAK İÇİN
400 gramlık 1 paket buğday nışastası ve bir avuç un karıştırılacak 


YAPILIŞI

Hamur malzemeleriyle hamur yoğurulur,yarım saat dinlendirilir,hamur dinlenirken şerbeti kaynatılıp bir kenarda ılıması beklenir, un ve nışasta karışımıyla hamurlar tek tek baklava yufkası gibi açılır oklavaya sarılıp büzdürülür,oklavadan yavaşça yufkanın büzgüleri açılmadan temiz bir kağıt üzerine açılır,ikinci yufkada aynı şekilde açılıp diğer yufkanın üzerine serilir üzerine dövülmüş ceviz serpilir yufka kağıtla  kaldırılıp  2 tarafından rulo yapılır ortada birleştirilip üstüste  getirilir 2 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.250 gram tereyağ eritilir üzerine sıvıyağ ilave edilir  baklavanın üzerine dökülüp 250 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra fırının ısısı 180 dereceye düşürülür iyice kızarana kadar pişirilir fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbet dökülüp şerbeti çekmesi beklenip servis yapılır


14 yorum:

  1. çok harika olmuş ellerinize sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Benim hamarat ablam maşallah sana ellerine sağlık nefis olmuş.Öpüyorum ellerinden...

    YanıtlaSil
  3. kıyır kıyır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. gazete baklavası çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.açarken kullandığınız nişasta un ölçüsünün oranları ne kadar acaba yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık nefis görünüyor...afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  6. Hep yapmak isteyip hala deneyemediğim o muhteşem tatlı:)
    Şahane gözüküyor.
    Ellerinize,emeğinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Canım benim ellerine sağlık nefis görünüyor..
    Kocaman öpüldün...

    YanıtlaSil
  8. Ablacımmm nefisss ötesi görünüyor..
    Ellerine sağlık.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. gazete baklavası çok güzel görünüyor ellerinize sağlık açarken kullanılan nisaşta un ölçüsünü ne kadar acaba yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  10. gazete baklavası nı açmak için 400 gramlık bir kutu bupğday nışastasının içine bir avuç kadar un koyupn açtım kolay gelsin

    YanıtlaSil
  11. Mmmm! Che buono! Sono molto buoni dolci della Turchia.

    Italy

    http://sisterspetreideas.blogspot.ro/

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor.Ellerin dert görmesin arkadaşım :))

    YanıtlaSil
  13. www.fraise-framboise.blogspot.com

    bende denicem çok lezetli
    gorunuyor
    harika bir fiki rellerinze saglik


    bana da beklerim ^^

    bisou bisou

    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler